Opening Nationale Voorleesdagen met voorleesontbijt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Niet alleen Maximiliaan Modderman geeft een feestje, maar ook de Bibliotheek Hoeksche Waard! Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen staat er een lekker voorleesontbijt klaar en komt burgemeester Aptroot voorlezen uit het prentenboek van het jaar 2023 ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Kom je ook? We maken er een leuk feestje van!

Op woensdagochtend 25 januari staat er om 9:00 uur een lekker ontbijtje uit De Waterstal klaar voor de fans van Maximiliaan Modderman. De burgemeester komt voorlezen uit dit grappige Prentenboek van het jaar 2023. Samen gaan we nog lekker even verder met kliederen. Pas op dat je kleren niet vies worden!

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het jaar 2023 ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje” (Uitgeverij Lannoo) van Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Kinderen die eens per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden, leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Kinderen tussen de 2 en 6 jaar die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen gratis lid worden en krijgen tijdens de Nationale Voorleesdagen het gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman cadeau.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen tot 5 jaar. Aanmelden kan via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.bibliotheekhoekschewaard.nl) of aan de balie van de bibliotheek. Kosten voor deelnemer is € 2,10 met biebpas, € 1,70 met een plusabonnement en € 2,45 zonder biebpas. Let op: maximaal 1 begeleider per kind.

De Bibliotheek Hoeksche Waard viert met verschillende activiteiten de Nationale Voorleesdagen. Zo zijn er diverse groepsbezoeken van de kleuters aan de bibliotheek. Op vrijdagochtend 27 januari wordt er om 10:30 uur voorgelezen, gezongen en geknutseld tijdens de Peuterparade in de Bibliotheek van Oud Beijerland. Deze activiteit is apart te reserveren.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren