Echtpaar Rijsdijk-Blinde uit Strijen 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

Op een stormachtige dag, 9 januari 1958, gaven de heer Rijsdijk (93 jaar) en mevrouw Rijsdijk-Blinde (86 jaar) elkaar het jawoord in Heerjansdam. Gisteren feliciteerde burgemeester Aptroot hen namens het gemeentebestuur met hun 65-jarige huwelijksjubileum. Hij had een mooi boeket bloemen meegenomen.

Jan en Riet leerden elkaar op de ijsbaan in Heerjansdam kennen. In november 1968 vestigden zij zich, als jonge ondernemers, in Strijen in een door hen zelfgebouwd huis. Ze bouwden samen verder aan hun bedrijf Rijsdijk Zand en Grint. Riet verwerkte de telefoontjes. Jan kwam in alle uithoeken van de Hoeksche Waard en kon overal wel wat betekenen.

Tuinieren is hun gemeenschappelijke hobby. Het echtpaar heeft een prachtige tuin aangelegd waar kinderen, klein- en achter kleinkinderen enorm veel plezier in beleven. Tegenwoordig is mevrouw met veel plezier aan het schilderen. Vroeger deed meneer actief mee in de landelijke selectie van de judo. Hij stond zelfs met Anton Geesink op de mat. Nog steeds is hij dagelijks sportief bezig.

Geïnteresseerd in het nieuws
Beiden volgen het nieuws over de Hoeksche Waard. De krant vinden ze ook belangrijk maar zeker ook de nieuwtjes die ze van anderen horen. Meneer en mevrouw Rijsdijk blijven graag op de hoogte. Vaak vullen ze gesprekken aan met persoonlijke ervaringen. Ze genieten van de leuke momenten, klein of groot. Ook zijn ze blij met de professionele zorghulp die ze krijgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.