Gabriella Ficarelli chef-kok van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland wint eerste NK Lekkerste Pasta

0
3152

De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland heeft vandaag dinsdag 10 januari het allereerste NK Lekkerste Pasta gewonnen. De vierkoppige jury was razend enthousiast over haar ‘Orecchiette Mia’.

“Ik wilde eerst een wat ingewikkelder gerecht maken”, reageerde een dolgelukkige Gabriella vlak na het NK Lekkerste Pasta op de Horecava. “Uiteindelijk heb ik gekozen voor een traditioneel gerecht. Ik wilde niet een mooi bord serveren, maar een herinnering uit mijn jeugd. Ik was bang dat het te simpel zou zijn maar blijkbaar heb ik bij de jury ook herinneringen losgemaakt.”

UNANIEM GEKOZEN

Het winnende gerecht, ‘Orecchiette Mia’, bestond onder meer uit runder shortrib, kalfsvlees, tomatensaus en Parmezaanse kaas. Gabriella maakte daarmee grote indruk op de juryleden van het NK Lekkerste Pasta, die haar unaniem als winnaar aanwezen. “We waren op zoek naar een bepaald gevoel en een bepaalde smaak. Die vonden we terug op dit bord. Niet alleen het idee en het verhaal waren goed, maar vooral ook de uitvoering. Dit was het meest complete gerecht van de wedstrijd.”

LOKALE INGREDIËNTEN

Gabriella heeft het gerecht geleerd van haar overgrootmoeder in Puglia, toen ze drie jaar oud was. Sinds 2015 is ze eigenaar van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland, dat ze runt samen met moeder en gastvrouw Adriana. Het feit dat ze voor haar traditionele Italiaanse pastagerecht lokale ingrediënten uit Nederland gebruikte, viel bij de jury van het NK Lekkerste Pasta in goede aarde.

De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland heeft het allereerste NK Lekkerste Pasta gewonnen.

Orecchiette Mia, het winnende gerecht

EER VOOR NUMMER TWEE, DRIE EN VIER

Patrick Salzaon van restaurant Pedevilla in Noordwijk mocht het zilver in ontvangst nemen voor ‘Passione Italiana’, een ravioli met onder meer gerookte aubergine, ricotta, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en guanciale. Erminio Francesco Zaccariello van Primo in Hilversum werd derde met ‘Gnocchi Rosa Agli Spinaci’. De jury had daarnaast een speciaal woordje over voor de nummer vier, Tijn de Jeu van Encore by Simonis, die met zijn zeventien jaar veel potentie toonde met zijn gerecht ‘Zucca di Pasta’.

TOP 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Pasta 2023:

1: Gabriella Ficarelli van Divina Cucina in Oud-Beijerland
2: Patrick Salzaona van Pedevilla in Noordwijk
3: Erminio Francesco Zaccariello van Primo in Hilversum

Bron: https://lekkerstewedstrijden.nl/gabriella-ficarelli-wint-eerste-nk-lekkerste-pasta/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.