Zure nederlaag voor Fortuna Be Quick bij Rockanje

0
109
Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag eindigde de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2023 voor Fortuna Be Quick in een even onnodige als teleurstellende 3-2 nederlaag.

Het door Ad Reijtenbagh getrainde Rockanje had gedurende het grootste gedeelte van de eerste helft het beste van het spel en kwam dan ook na twaalf minuten op voorsprong. De bal viel ietwat gelukkig voor de voeten van Noah Kompanje, die doelman Bryan Huijzers kansloos liet: 1-0. Zo rond het halve uur herpakte de ploeg van trainer Jeroen van der Horst zich en ontstond er een ander wedstrijdbeeld. Een soepele aanval van de bezoekers in de 28ste minuut werd via aangever Thimo Herrewijnen en afmaker Jacco Vink doeltreffend voltooid: 1-1.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of een verdediger van de bezoekers bediende, verblind door de laagstaande zon, kustbewoner Noah Kompanje op maat die simpel kon afronden: 2-1. In de 52ste minuut ontging de grensrechter aan de overzijde een voor vriend en vijand duidelijke buitenspelsituatie, waarna Thimo Herrewijnen profiteerde met een geraffineerd lobje over de uitlopende doelman René van der Meiden: 2-2. Tien minuten later kwam Rockanje op een 3-2 voorsprong toen Thomas Looij vrije doortocht kreeg en fraai afrondde. Het slotoffensief van Fortuna Be Quick leverde geen doelpunt meer op, zodat het bij een zure 3-2 nederlaag bleef.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.