Acties Actief College voor de Voedselbank Hoeksche Waard meer dan geslaagd!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Leerlingen van het Actief College overhandigen de cheque aan Eric L’Abée van de Voedselbank Hoeksche Waard. - Foto PR

Op dinsdag 24 januari hebben leerlingen van het Actief College vol trots een cheque van 3000 euro mogen overhandigen aan Eric L’Abée van de Voedselbank Hoeksche Waard.

In december zijn er verschillende acties geweest met als grote afsluiter de Winterfair, georganiseerd door de leerlingen van leerjaar 1.Binnen het Actief College is een jongerenafdeling van de Rotary actief, de zogenaamde ‘Interact’ groep. Bijna elk leerjaar is vertegenwoordigd binnen deze groep. Zij hebben bijvoorbeeld met hun actie ‘soep voor soep’, zelfgemaakte soep en jam aan de leden van de Rotary club Hoeksche Waard verkocht. Ook 150 potten erwtensoep geschonken aan de Voedselbank.

Leerlingen uit leerjaar 1 hebben samen met hun klas en hun ouders mooie en lekkere dingen gemaakt om te verkopen op de Winterfair. Ook een aantal leerlingen van Interact hebben tijdens de fair hun handen uit de mouwen gestoken.

Met dank aan een groot aantal bedrijven uit de Hoeksche hebben we prachtige prijzen voor de bingo en het rad van fortuin mogen uitdelen. Op deze manier is er een mooi bedrag bij elkaar verdiend.

Rotary club Hoeksche Waard maakte ons feestje nog extra bijzonder door het door de leerlingen verdiende bedrag aan te vullen tot het mooie ronde bedrag van 3000,-. De Voedselbank Hoeksche Waard is erg blij met het bedrag en het zal zeker een goede bestemming krijgen.

Alle 2e klas leerlingen helpen in groepjes van twee,  twee ochtenden en één middag mee bij de Voedselbank.  Hierdoor krijgen de leerlingen inzicht in het doel van de gehouden acties en krijgen ze een blik achter de schermen wat de vrijwilligers  allemaal geheel belangeloos doen om er voor te zorgen dat de minst draagkrachtigen op ons eiland van voedsel worden voorzien.   


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.