Succesvol ‘Aan tafel’ met nieuwe Nederlanders in protestantse kerk de Open Hof

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Open Hof

De gezamenlijke maaltijd voor en met nieuwe Nederlanders op donderdag 19 januari was en groot succes in De Open Hof. De huiskamer geurde naar stamppotten en Syrische gerechten en nog veel meer. 

Het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland is ‘Aan tafel’. De Open Hof in Oud-Beijerland laat dit thema zeer regelmatig terugkomen in activiteiten en diensten. 

Op donderdag 19 januari zette De Open Hof haar deuren open voor gemeenteleden en gasten die via Vluchtelingen Werk waren uitgenodigd. Het betrof hier mensen die al langere tijd in Oud-Beijerland en omgeving wonen en statushouders zijn. 

De diaconie organiseerde een gezamenlijke maaltijd, waarbij er gerechten gedeeld werden vanuit de hele wereld. Van stamppotten tot ’s Gravendeelse seuters, van Franse quiches, Italiaanse pasta’s, tot Syrische en Montenegrijnse specialiteiten, het was er allemaal. 

Er was een grote opkomst van gemeenteleden en nieuwe Nederlanders en daardoor barstte de huiskamer en de omloop uit zijn voegen van de activiteiten voor jong en oud. Het was enorm gezellig en er werden mooie contacten gelegd. 

De mensen werden verwelkomd met een lekker drankje en na de opening door de voorzitter van de diaconie was het buffet geopend. Dankzij de inzet van een groot aantal gemeenteleden was de maaltijd heel geslaagd. Er werden voor de kinderen heerlijke frietjes gebakken van Hoeksche Waardse aardappels, geleverd door een betrokken gemeentelid. De kinderen (en sommige volwassenen) werden geschminkt en er werden leuke activiteiten voor hen georganiseerd, zoals spelletjes en knutselwerkjes maken. 

Het was fijn om elkaar te ontmoeten en elkaars gerechten te proeven. Zeker na een periode waarin dit allemaal niet zo vanzelfsprekend was door Corona, werd dit door veel mensen gewaardeerd. 

Iedere donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur is er sowieso een koffie-ochtend voor nieuwe Nederlanders. Iedereen is hierbij van harte welkom. De Open Hof blijft verbinding zoeken binnen en buiten de muren 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page