Vier deelnemers geslaagd voor cursus DigiVitaler

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Bibliotheek HW

Puttershoek – Op 10 januari 2023 hebben in Puttershoek vier deelnemers de cursus DigiVitaler afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. De cursus DigiVitaler is een initiatief van het DigiTaalhuis (onderdeel van de Bibliotheek Hoeksche Waard), huisartsen en Zorggroep Hoeksewaard.

Dit keer werd de cursus niet gegeven op een bibliotheeklocatie, maar in het pand van Activiteiten Centrum De Vlier. Dit is een kleinschalig activiteitencentrum waar mensen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel komen voor dagbesteding.

Harry Queré, een van de docenten, doet al jaren vrijwilligerswerk bij zowel het activiteitencentrum als de bibliotheek. ‘Ik kende de mensen al; het is een ontzettend leuke groep waar ik heel veel van terug krijg. Zo ontstond het idee om hen een cursus DigiVitaler aan te bieden.’ Mededocent Dirk Kersten vult aan: ‘De cursus past goed bij de doelgroep en daardoor was het enthousiasme en de leergierigheid van de cursisten bijzonder groot.’

Huisartsen, apotheek en ziekenhuizen gaan steeds vaker over op digitale communicatie met hun patiënten zoals online afspraken maken, videobellen of online een herhaalrecept aanvragen. De deelnemers maakten in de cursus, die bestaat uit 6 lessen, kennis met de verschillende vormen van digitale zorg. Er zijn onder andere lessen over: het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis, thuisarts.nl, apotheek.nl en het Donorregister.

‘Ik vond het heel leerzaam’, vertelt cursist Reinier de Regt enthousiast. ‘Het gaf me een duw om nieuwe dingen te leren. Ik ben alleen en door het samen te doen voel je je zekerder om de digitale zorg te proberen. De les over het donorregister vond ik erg leerzaam. Niet zozeer het digitale maar hoe het in zijn werk gaat. Uit jezelf heb je niet direct alle informatie voor handen.’

Wil je ook oefenen met digitale zorg? Je kunt de cursus DigiVitaler gratis volgen in de bibliotheek. Aanmelden kan bij de balie in de bibliotheek, telefonisch of per mail: 06-82619404, mailadres [email protected]. De cursus wordt gegeven bij voldoende aanmeldingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page