Mevrouw Meijer uit Piershil 101 jaar geworden!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Gemeente Hoeksche Waard

Mevrouw G.M. (Gerda) Meijer is 25 januari 2023 maar liefst 101 jaar geworden en daar is ze zelf ook verbaasd over. Zo oud is nog niemand in haar familie geworden. Burgemeester Aptroot bracht mevrouw Meijer gisteren een verjaardagsbezoek. Hij feliciteerde haar namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen en een doos bonbons.

De laatste jaren woont mevrouw in Heemzicht in Piershil, maar daarvoor heeft ze altijd in de Begoniastraat in Oud-Beijerland gewoond. Daar komt ze oorspronkelijk niet vandaan. In 1922 is ze in Hamborn (Duitsland) geboren in een groot gezin.

 

Schippersgezin
Haar ouders waren schipper en Gerda leerde haar man Paul kennen omdat hij als matroos bij haar vader aan boord voer. Ze trouwden op 15 december 1943. Het echtpaar voer daarna samen op een binnenvaartschip op de Rijn.

 

In 1963 ging mevrouw met de kinderen ‘aan de wal’ wonen in Oud-Beijerland, terwijl haar man bleef varen. Ze hield van bakken en koken. Mevrouw Meijer was coupeuse van beroep en altijd heel creatief met naaien, borduren en breien en maakte zelf haar kleding. Ze leest iedere dag de krant en altijd wel een boek. Ook houdt ze van kruiswoordpuzzels en cryptogrammen.

 

Genieten van (achterklein- en klein)kinderen
Mevrouw Meijer heeft 2 twee zoons: Frans in Eersel en Paul in Nieuw-Beijerland. Ze heeft 5 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen. Ze geniet van haar (klein)kinderen en achterkleinkinderen en gaat er graag op bezoek. Dan leest ze voor of eet gezellig mee.  Afgelopen week kwam haar zus Wil (bijna 97) uit België op bezoek en dat was een feest.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren