Gelijkspel voor SHO tegen Brielle uit Voorne aan Zee

0
97
SHO belaagt het Brielse doel - Foto A Troeleman

Met een week vertraging vanwege de afgelasting van de uitwedstrijd tegen De Zwerver is ook voor SHO deel twee van de competitie begonnen. Met Brielle als tegenstander was al duidelijk dat het geen makkelijke hervatting zou worden, de fusieclub verloor nog maar één keer een competitiewedstrijd (in maart vorig jaar, 4-2) op de Kikkershoek.


Bij de toss voor de aftrap konden de twee oudste spelers van de afdeling 1C elkaar de hand schudden, Dennis Groosjohan van SHO (wordt donderdag 37 jaar) en Lex van Dommelen is een goed half jaar jonger. De captain van Brielle speelde alweer een behoorlijke tijd geleden zo’n drie seizoenen in de jeugd van SHO in de periode dat zijn vader Han er jeugdtrainer was.

Bij SHO stonden Rowdy Rijsdijk en Assad el Harti aan de aftrap. Voor Rijsdijk was het de eerste keer dit seizoen dat hij kon en mocht starten in een competitiewedstrijd. Voor El Harti was er in de competitieouverture tegen CVV Zwervers een basisplaats maar hij moest toen al na twintig minuten geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Tim de Pender.

Ook Danny Kerpel was weer van de partij na zijn, in de thuiswedstrijd tegen SVOD’22, opgelopen enkelblessure. Hij deed overigens deze week in de oefenwedstrijd tegen Heinenoord al één helft mee om ritme op te doen.Na de gebruikelijke aftastende openingsfase was de eerste royale mogelijkheid voor de gasten maar doelman Niels Steehouwer redde fraai op de laag ingeschoten bal.Na ruim een kwartier de eerste hoekschop voor SHO, na de hoge voorzet tikte de ingekopte bal de paal aan en kon worden weggewerkt. Kort daarna raakte Bart van Eck in de eigen zestien geblesseerd maar kon na verzorging wel verder.

Brielle had daarna wel een licht overwicht maar wist dat vooralsnog niet te verzilveren. Bij SHO werd Jesse Vermaat de aanjager bij een paar goed opgezette aanvallen waarbij een kopbal door doelman Keehnen werd gekeerd en Tim de Pender in vrije positie de bal hoog in de ballenvanger joeg.Kort voor de pauze toch een tegenvaller voor SHO toen Dean Bos de bal achter Steehouwer werkte: 0-1. En bijna werd de averij nog vergroot, bij een Brielse vrije trap van een meter of twintig eindigde de bal op de kruising.

Bart van Eck maakte dat allemaal niet meer mee want na ruim een half uur staakte hij de strijd en werd vervangen door Ingmar van Bruggen.
Opvallend dat scheidsrechter Van Lith na precies drie kwartier het rustsignaal gaf terwijl het spel toch zeker vijf minuten had stilgelegen voor de blessurebehandeling van Van Eck.
Na de pauze ging de strijd onverminderd verder, SHO op jacht naar de gelijkmaker en Brielle dat met een tweede treffer de wedstrijd wilde beslissen. Het liep toch allemaal weer anders dan vooraf gedacht. Een dik kwartier na de hervatting dwong SHO een corner af en voor het doel sprong Ferdinand Römelingh het hoogste en kopte de gelijkmaker binnen: 1-1 met toch wel een zekere opluchting aan SHO kant.

Trainer Gilberto de Wildt paste meteen een dubbele wissel toe. Rowdy Rijsdijk en Assad el Harti gingen naar de kant en voor hen kwamen Yur Snoek (19) en Jesper Troost (17). Nog maar net binnen de lijnen werd Snoek goed vrijgespeeld, omzeilde de keeper en scoorde zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht: 2-1. Mooie opsteker voor SHO dat, met een blik op de ranglijst, een driepunter goed zou kunnen gebruiken. Helaas had men aan Brielse kant dezelfde gedachten.

Na twee knappe reddingen van Niels Steehouwer was het met nog een kwartier op de klok van het scorebord, wat overigens in de praktijk zo’n vijfentwintig minuten werd de leidsman (die trouwens prima floot) compenseerde zo kennelijk de verloren tijd van de eerste helft, kopte Dean Bos uit een hoekschop de 2-2 binnen. De gelijkmaker was een regelrechte kopie van het eerste SHO doelpunt.

De Wildt gebruikte ook nog zijn resterende wisselmogelijkheid, Jesse Vermaat en Jeroen Eikelenboom gingen er af voor Esra Pieters en Dennis Outermans. Er ontstonden voor beide doelen nog wat hachelijke situaties, gescoord werd er niet meer zodat het eindigde in een terechte deling. Aan weerskanten zal met toch wel op meer hebben gehoopt.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel, Assad el Harti, Tim de Pender.

Wissels:
35’ Ingmar van Bruggen voor Bart van Eck
65’ Jesper Troost voor Rowdy Rijsdijk
65’ Yur Snoek voor Assad el Harti
78’ Dennis Outermans voor Jeroen Eikelenboom
78’ Esra Pieters voor Jesse Vermaat  

Doelpunten:
40’ 0-1 Dean Bos
64’ 1-1 Ferdinand Römelingh
67’ 2-1 Yur Snoek
75’ 2-2 Dean Bos

Scheidsrechter Stanley van Lith uit Den Haag had geel voor Rowdy Rijsdijk van SHO en Kevin van la Parra van Brielle.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.