SSS werkt zich naar de 3 punten

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Op een niet al te best bespeelbaar veld trad SSS aan tegen hekkensluiter De Fendert. Na een teleurstellende reeks in deze competitie was het voor SSS vandaag zaak de 3 punten mee terug te nemen uit Fijnaart. De laatste competitie zege dateert al weer van 5 november toen Seolto met 3-0 werd verslagen. Tussen door werd nog een punt behaald tegen Oud-Beijerland.

Op een ruim opgezet sportpark De Fendert werd om iets over half 3 de bal aan het rollen gebracht. Door het hobbelige veld werd het een middag van veel foute passes. Op zo’n dag komt het dan aan op 100 % inzet en veel strijd om op die manier de wedstrijd alsnog winnend af te kunnen sluiten.

De eerste 10 minuten trok SSS meteen van leer en was een aantal keren gevaarlijk, met name aan de rechterkant waar Joshua Nagelhout diverse keren de linksback van de De Fendert te snel af was. Zijn voorzetten bereiken helaas de voorwaartsen van SSS net niet waardoor een vroege voorsprong uitbleef. Na deze 10 minuten kwam De Fendert er ook een aantal keren gevaarlijk uit. Gelukkig voor SSS stond het vizier van de spitsen van de thuisploeg niet op scherp zodat er voorlopig nog geen goals te bewonderen waren. Na een half uur spelen leek SSS op voorsprong te komen toen een vrije trap door Dennis den Haan in het doel werd gekopt. Terecht werd deze goal vanwege buitenspel afgekeurd. Zo’n 10 minuten later werd het dan toch 0-1. Een laag genomen corner werd door alles iedereen gemist, behalve door de alerte Mark de Bie. Hij ramde de bal in het dak van het doel.

Na rust een zelfde spelbeeld. SSS op zoek naar de 2e goal van deze middag en De Fendert probeerde met counters het doel van Cas Abbas te vinden. SSS rijgt in de 2e helft de kansen aaneen, maar weet deze niet als doelpunten om te zetten. In de 26e minuut leek SSS de wedstrijd te beslissen. Tim van Zetten kreeg de bal voor zijn voeten, haalde hard uit, maar via de vingertoppen van de keeper spatte deze bal op de lat uiteen. Een kwartier voor tijd dan toch de bevrijdende goal. Een keurig en zorgvuldig uitgevoerde aanval, opgezet op het middenveld werd door Feni Bileti panklaar gelegd voor Mark de Bie, die hiermee de 0-2 aantekende en de wedstrijd besliste. De Fendert was hierna niet meer bij machte om het SSS nog moeilijk te maken. SSS maakte in de laatste 15 minuten geen fout meer en trok de overwinning over de streep. Een collectieve overwinning voor de ploeg uit Klaaswaal.

Het was vandaag werken, sjouwen en er in kleunen, met als resultaat 3 punten. Soms moet er wel eens uit een ander vaatje worden getapt, vandaag was zo’n dag.

Na deze wedstrijd zit de eerste competitiehelft er op. Volgende week beginnen de returns, met voor SSS een thuiswedstrijd tegen ZBC’97.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.