Het feest is begonnen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Burgemeester Aptroot opent jubileumjaar Vereniging Hoekschewaards Landschap. Foto: Heijblom Fotografie

Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) bestaat vijftig jaar. Afgelopen zaterdag opende waarnemend burgermeester Aptroot het feestjaar door het lint door te knippen van één van de vele objecten van wilgentakken die in het kader van het ‘Takkenfeest’ zijn of worden gemaakt. Aptroot bedankte de vrijwilligers van HWL voor een halve eeuw inzet voor de natuur. De Hoeksche Waard is prachtig mede dankzij het werk van HWL. 

Het feest voor leden van de vereniging ging verder in het Nationaal Landschapscentrum in Numansdorp waar de aanwezigen getrakteerd werden op de eerste beelden van de documentaire ‘Hoeksche Waarde’ van filmmakers Eelco Romeijn en André de Geus. Zij geven in een serie korte docu’s een intieme kijk op het samenspel van mens en natuur in de Hoeksche Waard. 

Daarna werden de 17 iconische soorten geïntroduceerd die de Hoekschewaardse natuur zo uniek maken. Deze lijst is tot stand gekomen in samenwerking met Waterschap Hollandse Delta, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Gemeente Hoeksche Waard. 

Vervolgens was het de burgemeester die samen met Flip Scherbeijn, één van de leden van het eerste uur, het metersbrede doek met het ‘Lonkend perspectief’ voor de toekomst onthulde. Met ondernemers, kunstenaars, natuurliefhebbers, ontwerpers en politici aan tafel zijn de eerste schetsen gemaakt van een mogelijk toekomstbeeld. Schetsen die bedoeld zijn als ‘inspiratiestuk’ bij verschillende brainstormsessies in het komende jaar. Voordat de bijna 150 gasten aan het feestdiner konden beginnen, ging presentatrice Sanne Waldekker in gesprek met acht leden van het eerste uur om de verhalen van vroeger op te halen. 

Voorzitter Thijs Jasperse van Vereniging Hoekschewaards Landschap spreekt leden toe tijdens opening van het jubileumjaar. Foto: Heijblom Fotografie

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.