Korbatjo pakt eerste punt

Op zaterdag 28 januari reisde de selectie af naar Klundert voor de uitwedstrijden tegen DSO. Helaas verloor het 2eteam van DSO, waarna het vlaggenschip de twee punten mee wilde nemen uit Klundert. Carlo van Veen keerde terug in de basis op de plek van Milan Groeneweg. Scheidsrechter De Bruijn blies net voor 18.00 uur de wedstrijd tot leven.

Het eerste punt van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Via een korte kans van Aranka van Veen wist Korbatjo weer langszij te komen, waarna DSO weer wist te scoren. Alex de Reus zette de bezoekers weer op gelijke hoogte met een afstandsschot. Na dit doelpunt wist Korbatjo een 2-4 voorsprong op te bouwen via doelpunten van Carlo van Veen en Anne van Nes. Waar DSO de stand weer terugbracht naar 3-4, scoorde Abe Lorenz de 3-5. Via doelpunten van alle heren wisten de Beijerlanders de rust te halen met een 8-11 voorsprong.

Coach Marcel Versteeg complimenteerde de ploeg voor de eerste helft, waarin Korbatjo de regie compleet in handen had. Het strijdplan werd goed uitgevoerd en het credo was: op dezelfde voet doorgaan!

Helaas kende de Hypotheker/Detalis formatie een veel mindere fase na rust. De bal wilde er niet meer in en DSO rook daardoor dat er wat te halen viel en draaide de wedstrijd om. Hierdoor keek Korbatjo halverwege de 2e helft zelfs tegen een 15-12 achterstand aan. Via doelpunten van Ruby Vermaas, Chaïm Reedijk en Anne van Nes wisten de geel/blauwen weer op gelijke hoogte te komen.

In sporthal De Niervaert was de spanning van de wedstrijd voelbaar. De thuisploeg kwam weer op voorsprong, waarna de wedstrijd een tijdje stil kwam te liggen door een vervelende botsing tussen Alex de Reus en Chaïm Reedijk. Bij het hervatten van de wedstrijd werden Erik Spoel (voor de geblesseerd uitgevallen De Reus) en Bo Hagestein binnen de lijnen gebracht, waar laatstgenoemde Korbatjo weer naast DSO schoot. De sporthal ontplofte toen DSO op 17-16 kwam in de slotfase, maar Chaïm Reedijk zette Korbatjo weer naast DSO met een raak afstandsschot, wat uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd was: 17-17 en tevens het eerste punt voor Korbatjo.

Volgende week zaterdag (aanvang 14.10 uur in Schiedam) wacht de ploeg van Versteeg de lastige uitwedstrijd tegen Nexus. Het zal een pittige wedstrijd worden tegen de nummer 2 van de competitie, maar Korbatjo is er op gebrand om het puntentotaal uit te breiden. #Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 4x, Anne van Nes en Chaïm Reedijk 3x, Abe Lorenz en Carlo van Veen 2x, Bo Hagestein, Ruby Vermaas en Aranka van Veen allen 1x.