Aanleg vangrail tussen rijstroken N59 in augustus 2023

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto PZH

Op de N59 plaatst provincie Zuid-Holland een vangrail tussen de rijstroken. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 tot 28 augustus 2023 is de N59 afgesloten.

Verbeteren veiligheid N59

Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Door het plaatsen van een vangrail tussen de twee rijstroken op de N59 kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft raken. Deze fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken, en minder vertraging en overlast voor weggebruikers en de omgeving.

“We zijn erg blij dat de vangrail geplaatst gaat worden. Het is belangrijk dat de N59 veiliger voor weggebruikers wordt,” aldus gedeputeerde verkeer en vervoer van provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen.

N59 afgesloten 7 tot 28 augustus 2023

De N59 is afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) van maandag 7 augustus 2023 tot maandag 28 augustus 2023.

De parallelweg is gesloten voor de reguliere weggebruiker. De parallelweg is wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer.

Aannemer Heijmans Infra BV zal de werkzaamheden uitvoeren. Het bedrijf heeft zich onderscheiden met een duurzame werkwijze, gericht op circulair materiaalgebruik en beperkte CO2-uitstoot. De aannemer gaat direct aan de slag met de voorbereiding van het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal inkopen en veiligheidsplannen maken.

N59 en Heinenoordtunnel tegelijkertijd afgesloten

De Heinenoordtunnel is deels tegelijkertijd in beide rijrichtingen afgesloten, namelijk van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023.

De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers zouden tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel geen gebruik maken van de N59 en omgeleid worden via de N57. Door het combineren van de werkzaamheden is er maar één periode van hinder voor gebruikers van de N59.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. Bekijk ook de omleidingskaart aan de rechterkant van dit bericht.

Met de auto

  • Verkeer tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard: Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.
  • Verkeer tussen Zierikzee (Schouwen-Duivenland) en Rotterdam: Automobilisten die tussen Zierikzee en Rotterdam rijden, worden via de noordkant omgeleid via de N57 en A15 of andersom. Of de zuidkant via de N59, N257, A4 en A16 of andersom. Houd tussen Rotterdam en Zierikzee tijdens de spits rekening met 30 minuten extra reistijd bovenop de normale reistijd.

Met het openbaar vervoer

De reguliere lijnbussen blijven tijdens de werkzaamheden over de N59 rijden.

Ook rijden er pendelbussen tussen station Heinenoord en:

  • station Rotterdam Zuidplein (metro RET)
  • station Rotterdam Lombardijen (trein / tram RET)
  • station Barendrecht (trein)

Meer informatie over de buslijnen tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel vind je op de website van Connexxion.

Met de fiets

Fietsers ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden en kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik maken van de weg.

Zelf hinder beperken

Hinder beperken moeten we samen doen. We adviseren om buiten de spits te reizen en zo veel mogelijk voor het openbaar vervoer te kiezen en waar mogelijk thuis te werken. Dit helpt om de drukte op de omleidingsroutes te verminderen.

Vragen?

Meer informatie over de N59 vind je op de website.

Vragen kun je stellen aan de provincie Zuid-Holland via het contactformulier. Je ontvangt binnen twee weken een antwoord of reactie van de provincie.

Bellen kan ook met het Contact Centrum van de provincie: 070-4416622.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel vind je op de website van Rijkswaterstaat


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren