Nick Rorijs helpt SSS aan de 3 punten

Zaterdag de eerste wedstrijd in de return in deze 3e klasse C Zuid. Tegenstander is het Zwijndrechtse ZBC’97. De uitwedstrijd op 24 september 2022 werd destijds eenvoudig met 1-3 gewonnen. Vandaag zou het stuk minder makkelijk gaan.

Scheidsrechter Snijders floot om 14.30 uur de wedstrijd aan de Jaap Kosterstraat aan de gang. SSS startte in de vertrouwde formatie, met één mutatie. De geschorste Mark de Bie werd in de spits vervangen door Nick Rorijs. Die laatste zou vanmiddag de gevierde man worden.

SSS en ZBC’97 maakten er vandaag een spannende pot van die tot aan het einde bleef boeien. Niet zo zeer door het vertonen van goed spel, maar het scoreverloop hield het weer in grote getale aanwezige publiek bezig.

De eerste helft liet zien dat SSS via de opbouw probeerde door het middenveld van ZBC’97 heen te komen. ZBC’97 daarentegen hanteerde waar mogelijk de lange bal. SSS kwam wel een aantal keren bij het doel van ZBC’97 maar strandde vaak rond de 16 meter. ZBC’97 kwam een aantal keren goed door en wist zo hier en daar flink was onrust te stoken voor de ogen van SSS keeper Cas Abbas. In de 34e minuut resulteerde dit in de 0-1. Giovanni Klaverweide soleerde door de SSS verdediging en schoof de bal in de verre hoek.

SSS wist vanaf dat moment dat het vanmiddag alles uit kast moest halen om een goed resultaat te halen. Na de tegengoal zette SSS een tandje bij. In de 45e minuut omzeilde Dennis den Haan de buitenspelval. Met een prachtig lob vanaf de punt 16 meter verschalkte hij de sluitpost van ZBC’97 en tekende de gelijkmaker aan. De rust werd met de 1-1 stand bereikt.

SSS past in de rust een dubbele wissel toe met als doel zo snel mogelijk de 2-1 te kunnen maken, maar vooral ook om geen tegengoal meer te krijgen. Niels Huizer en Stijn van der Linden vervingen Stan de Bruin en Antonie Robalo Monteiro.

Toch is het ZBC’97 dat 5 minuten na rust de 1-2 maakt. Thayrsion Doran is daar verantwoordelijk voor. SSS recht de rug en voert het tempo op, posteert de lange Tim van Zetten in de spits naast Nick Rorijs en gaat met 4 man voorop proberen de achterstand weg te werken. De druk levert SSS in de 71eminuut een corner op die uitstekend bij de 2e paal wordt ingekopt door de eveneens lange Nick Rorijs. SSS voelt dat meer mogelijk is en blijft op deze meer opportunistische manier door gaan, zonder controle proberen te verliezen. Er volgen vanaf dat moment over en weer wat kansen, maar beide ploegen kregen de bal niet tegen te touwen. Tot in de 84eminuut SSS een vrije trap krijgt. De bal wordt mooi de 16 meter ingedraaid. De aanwezige luchtmacht van SSS veroorzaakt flink onrust in de ZBC’97 verdediging. De bal vliegt over de ZBC’97 verdediging heen. Nick Rorijs stond goed geposteerd bij de tweede paal en kopte zijn 2e van deze middag binnen.

ZBC’97 kwam in de laatste seconde van deze wedstrijd nog heel erg dichtbij een punt, maar de paal stond een goal in de weg. Zo kwam SSS in de slotfase nog goed weg en bleven de punten binnen de poorten van SSS en was Rorijs vanmiddag de gevierde man.

Volgende week gaan SSS op bezoek in Etten-Leur om de strijd met Internos aan te gaan.