NSVV neemt drie punten mee uit Axel

6 Min Read

NSVV speelde een geweldige eerste helft met een hoge intensiteit. De combinaties vloeide over het veld en met een verdiende nul tegen drie voorsprong werd de gebruikelijke pauze ingelast. In de tweede helft nam NSVV gas terug en kwam Axel tot leven. Toen Axel tot twee tegen drie teruggekomen was dacht Axel te kunnen gaan snuffelen aan een gelijkspel. NSVV schakelde direct nog drie versnellingen erbij en de eindstand werd op twee tegen vier gezet.

In de eerste helft gaf NSVV 45 minuten lang vol druk naar voren en Axel had hierdoor geen schijn van kans om de bal naar elkaar te spelen. In balbezit liet NSVV een hoog niveau zien en hierdoor werd het een heerlijk schouwspel. Het eerste doelpunt was een slimme vrije trap die Mitchel Louwerens niet zelf op het doel schoot, maar 10 meter verlegde naar Peter Jan Cazander. Peter Jan kwam recht voor doel inlopen en schoot van net buiten het strafschopgebied met een droge knal langs iedereen heen in het hoekje. NSVV had er zin in en ging gelijk door. Boyd van Andel gaf de bal aan Simon van Rheeden die schuin voor het doel alleen op de keeper mocht afgaan. Dit buitenkansje werd nauwkeurig uitgepakt door de topscoorder van NSVV. Beheerst schoof Simon de bal langs de keeper in het doel. Het derde doelpunt was een voorzet van aanvoerder Mitchel Louwerens die door Jeroen Voshart heerlijk direct uit de lucht op de pantoffel werd in geknald. De Numansdorpse supporters waren niet voor niks naar Axel afgereisd en konden in de rust met een warme bak thee de vele hoogtepunten van de eerste helft gezamenlijk analyseren.

In de tweede helft deed NSVV het kalm aan. De hoge intensiteit van de eerste helft werd bij een nul tegen drie voorsprong niet doorgezet in de tweede helft. Axel ging combineren en liet zien dat beter te kunnen dan de lage positie op de ranglijst doet vermoeden. Het professioneel uitspelen en doodmaken van een wedstrijd heeft NSVV nog niet in de vingers. De NSVV-defensie liet Axel spits Urmelon Martisontsnappen en alleen op NSVV-keeper Stephen de Waard afgaan. Stephan maakte zich groot en met een schitterende reflex voorkwam hij een tegendoelpunt. De daaropvolgende cornerbal stond de NSVV-defensie nog steeds niet goed, want de meegekomen Axel verdediger Serge Rijssegem mocht geheel vrijstaand de corner binnen koppen. NSVV liet nog steeds Axel het spel maken en de wedstrijd was onder controle, totdat Roy Ham ontsnapte en de twee tegen drie scoorde. Met blessuretijd erbij was er nog een kwartiertje te spelen en het thuispubliek ging er voor staan. Zo ver liet NSVV het niet komen.  Mitchel Louwerens had al een keer een puntgave voorzet bij Boyd van Andel afgeleverd die hij geplaatst met de binnenkant van de voet afwerkte. Deze eerste inzet werd door de Axel keeper afgestopt. Bij de tweede puntgave voorzet van Mitchel Louwerens nam Boyd hem direct op de pantoffel en knalde hem net zo mooi binnen als Jeroen Voshart in de eerste helft had gedaan. De wedstrijd was gespeeld en met veel genoegen over het mooie spel van de eerste helft werd de terugreis aanvaard.

Na de wedstrijd bleek zoals verwacht de gehele top 5 de potjes gewonnen te hebben en hierdoor blijft het spannend in de top van deze klasse. Axel was de eerste returnwedstrijd van deze competitie en beide wedstrijden werden met twee doelpunten verschil gewonnen door NSVV.  De volgende wedstrijd is thuis tegen Walcheren en daar kan NSVV zich gaan verbeteren ten opzichte van de eerste competitiehelft. O o wat trapte NSVV in het onvervalste Zeeuwse theaterstuk en tegen acht en een halve man was NSVV in de uitwedstrijd tegen Walcheren niet in staat de 4-5 te creëren. Walcheren kwam ver in blessuretijd nog eenmaal over de middenlijn en scoorde uit een vrije trap de 5-4. Kom het team ondersteunen aanstaande zaterdag in de revanchewedstrijd. NSVV heeft inmiddels geleerd en laat zich niet meer uit het spel lokken door randzaken en blijft gewoon voetballen en winnen.