De Energietransitie, een noodzaak!

0
425
Foto Archief

Onze aarde warmt steeds sneller op. In het Klimaatakkoord van Parijs is afgesproken om de aarde niet meer dan 2 graden op te laten warmen. Om dit te realiseren worden op Europees niveau afspraken gemaakt. Ook op regionaal- en gemeentelijk niveau worden strategische doelstellingen bepaald om invulling te geven aan deze energietransitie.

De Maatschappij departement Hoeksche Waard is daarom enthousiast over de uitnodiging van gemeente Hoeksche Waard en woningcorporatie HW Wonen om te horen hoe zij deze uitdagingen binnen de energietransitie aan gaan in de Hoeksche Waard.

Stephan Dorst, Adviseur Duurzaamheid en projectleider Warmtetransitie van gemeente Hoeksche Waard zal een toelichting geven over de duurzame ambities van de Hoeksche Waard binnen de energietransitie en het belang daarvan. Gemeente Hoeksche Waard heeft eind 2020 het programmaplan Duurzaamheid vastgesteld waarin als doel is opgenomen in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Energie is één van de thema’s binnen dit programmaplan. Klimaatadaptie, circulariteit en biodiversiteit vormen de overige thema’s binnen het programmaplan Duurzaamheid. Ook de diverse uitvoeringsprogramma’s behorende bij de verschillende thema’s komen aan bod en de afgelopen jaren zijn stappen gezet met de Regionale Energiestrategie en Transitievisie Warmte. Ofwel, welke stappen hebben wij al reeds in gang gezet?

Daarnaast zal Kevin Uijtdewillegen, vastgoedstrateeg bij woningcorporatie HW Wonen, ons meenemen in hun samenwerking met gemeente Hoeksche Waard. De jaarlijkse Prestatieafspraken zijn hierin een belangrijk speerpunt. Ook zal Kevin aandacht geven aan de knelpunten die in de praktijk aan de orde komen, zoals netcongestie.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 februari 2023 van 12.00 tot 14.00 uur bij de Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, 3284 XR Zuid-Beijerland. U kunt zich aanmelden via email [email protected]. Deelname kost € 15,00 inclusief lunch! U kunt ter plaatse pinnen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.