Innovatie en samenwerking landbouwsector indrukwekkend!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Tijdens een werkbezoek in de Hoeksche Waard heeft de SGP Tweede Kamerfractie, SGP Statenfractie (Provincie Zuid-Holland), SGP fractie in het Waterschap en de gemeenteraadsfractie zich laten informeren door CDA Wethouder Paul Boogaard (landbouw en economie) en Bas Blok (voorzitter LTO Noord, afdeling Hoeksche Waard) over de innovatie en samenwerking binnen de landbouwsector. Een inspirerend voorbeeld voor de brede regio, de vertegenwoordigers van de SGP zijn onder de indruk van de energie en innovatiekracht die wordt opgebracht door deze voor de Hoeksche Waard zo belangrijke sector.

Op vrijdag 3 maart jl. bracht landelijk partijleider Kees van der Staaij, samen met Gerard van de Breevaart (Provinciale Staten), Johan Matze (Provinciale Staten) en Wim de Jong (Waterschap Hollandse-Delta) een bezoek aan de Hoeksche Waard.
Gezien de ontwikkelingen rondom landbouw en energie hebben zij zich laten informeren over deze onderwerpen tijdens een bezoek op het bedrijf van familie Van den Hoek te Heinenoord en een lunchgesprek in Restaurant De Koningshoeve.

Landbouw en energie

Indrukwekkend om te zien en te horen hoe familie Van den Hoek vanuit een duidelijke visie heeft geïnvesteerd in de verduurzaming van hun mooie bedrijf. Vanuit landelijke, provinciale en lokale politiek wordt veel nagedacht over landbouw, innovatie en energie. Deze familie brengt dit al jaren in de praktijk en zijn sinds 2017 al in het bezit van een accucontainer voor lokale energieopslag. Daarnaast blijft het bedrijf investeren in mogelijkheden om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken.

Hans Rozendaal van LTO Noord, afdeling Hoeksche Waard heeft toegelicht wat de plannen zijn rondom de ontwikkeling van een Energiepolder in de Hoeksche Waard. Een mooi pilotproject wat wellicht een voorbeeld kan zijn voor andere regio’s.
Koploper zijn op het gebied van innovatie gaat niet vanzelf, ondersteuning vanuit de overheid mag en moet ruimhartiger. Belemmeringen moeten worden weggenomen, is de conclusie naar aanleiding van dit bezoek.

Samenwerking

Na het bezoek aan het bedrijf van familie Van den Hoek is het gezelschap bijgepraat over de ontwikkelingen rondom Nationaal Programma Landelijk Gebied en stikstof specifiek. CDA Wethouder Boogaard (landbouw en economie) heeft samen met Bas Blok (voorzitter LTO Noord, afdeling Hoeksche Waard) uitgelegd welke aanpak er is gekozen in de Hoeksche Waard en hoe de samenwerking tussen diverse partijen wordt ervaren. Gemeente Hoeksche Waard, LTO en veel andere belanghebbende partijen zijn goed met elkaar in gesprek om te beoordelen hoe invulling gegeven kan worden aan de opgaven uit het NPLG. Duidelijkheid en perspectief vanuit het Rijk en Provincie is daarbij cruciaal. De oproep om duidelijkheid en perspectief is vanuit de Hoeksche Waard meegegeven aan de Tweede Kamerfractie en de SGP Statenfractie in Zuid-Holland.

Dit bezoek en gesprek laat de ambities, energie en innovatiekracht zien van onze zo belangrijke Landbouwsector.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren