SSS Klaaswaal laat in slotfase de overwinning uit handen glippen.

5 Min Read
Foto SSS

Klaaswaal – SSS speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Groote Lindt. De ploeg uit Zwijndrecht staat voorafgaand aan deze wedstrijd op de 2e plaats met 7 punten meer dan SSS. Winst zou voor de Klaaswalenaren zeer welkom zijn om aansluiting te houden met de ploegen bovenin.

Uit de laatste 3 competitiewedstrijden heeft SSS 7 punten behaald, wat enig vertrouwen zou kunnen geven voor de wedstrijd van vandaag.Spits Mark de Bie werd als laatste man opgesteld, door de afwezig van Stefan Bervoets. Dennis den Haan, Nick Rorijs en Joshua Nagelhout moeten voor het gevaar voorin zorgen.

Na de aftrap waren de bedoelingen van SSS duidelijk. Er werd met minder dan een overwinning geen genoegen genomen. De voorwaartsen van SSS werden veelvuldig op pad gestuurd. Op het middenveld toonde beide teams veel inzet wat zorgde veel felle maar faire duels tussen beide teams.

Uit één van de SSS aanvallen wist Nick Rorijs zich in de 15e minuut los te weken van zijn directe tegenstander Danny Bos. Rorijs leek alleen op keeper Klootwijk af te gaan maar werd door Bos op onreglementaire wijze van het scoren afgehouden, wat een rode kaart voor de Groote Lindt verdediger opleverde. Groote Lindt moest dus met 10 man verder en zakte logischerwijs iets in, maar bleef met enkele uitbraken niet ongevaarlijk. Aan de andere kant kwam SSS steeds dichter bij het doel van de Zwijndrechtse ploeg. In de 20e minuut leek SSS op voorsprong te komen. Uit een mooi opgezette aanval leek Joshua Nagelhout de score te openen, maar zijn schot belandde helaas op de lat.

SSS bleef op zoek naar de goal maar de defensie van Groote Lindt gaf tot aan de rust geen krimp. Bij SSS ontbrak de finesse in de eindpass, zodat de rust werd bereikt met een stand van 0-0.

De tweede helft een zelfde beeld. SSS op zoek naar de openingsgoal. Groote Lindt vormde een degelijk blok achterin en kwam er af en toe toch nog gevaarlijk uit. In de 60e minuut veerde het SSS publiek op toen de inzet van Tim van Zetten in de kruising leek te vallen maar Keeper Klootwijk wenste daar niet aan mee te werken en kon de bal nog net op de kruising tikken om zo de voorsprong voor SSS te voorkomen.

Wat de ploeg van Henk Dirven ook probeerde, het lukte ook tot ver in de 2e helft niet om de bal tegen de touwen te krijgen. In de 80e minuut stuurde de SSS coach Mark de Bie naar voren om samen met Nick Rorijs in de punt van spits de goal te gaan forceren. In de 83e minuut was daar dan eindelijk de verlossende goal. Na goed aanvalswerk kon de vandaag zeer ijverige Joshua Nagelhout het laatste tikje geven om SSS op 1-0 te zetten. Daarmee leek voor SSS de buit binnen. Groote Lindt probeerde na deze opgelopen achterstand op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een aanval in de 86e minuut van Groote Lindt werd door SSS tot corner verwerkt. Die genomen corner werd door de SSS verdediging niet goed verwerkt en na een scrimmage achtige situatie verdween de bal alsnog bij de tweede paal in het Klaaswaalse doel. Een domper voor SSS en een grote opsteker voor Groote Lindt. Na deze goal werd er in de slotfase niet meer gescoord waardoor beide ploegen een punt aan dit duel overhouden. Een duel dat ontsiert werd door naast de rode kaart 9 gele kaarten uit te delen. Beide ploegen waren het er over eens dat scheidsrechter Dijkhuizen deze middag makkelijk naar zijn borstzak greep. Het aantal kaarten doet geen recht aan het verloop van deze wedstrijd die zeker geen grimmig karakter had.

Volgende week gaat SSS naar Hekelingen om te trachten na 2 gelijke spelen weer eens drie punten bij te kunnen schrijven.