Kees Vendrik (Klimaat Platform) komt naar de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Kees Vendrik - Foto PR

Oud-Beijerland – Kees Vendrik, de pas benoemde voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform, komt naar de Hoeksche Waard. Hij zal zich hier op de hoogte stellen van de stand van zaken bij het klimaatbeleid en de energietransitie. Vendrik wil luisteren naar wat er hier leeft op beide belangrijke terreinen van toekomstbeleid. Hij doet dat tijdens op 30 maart in Oud-Beijerland tijdens een bijeenkomst van HWDuurzaam. Iedereen die belangstelling heeft voor deze onderwerpen is daarbij welkom.

Kees Vendrik is de opvolger van Ed Nijpels op het gebied van landelijk klimaat- en energiebeleid. Oud-minister Nijpels was als voorzitter van het Klimaatberaad jarenlang betrokken bij de voorbereiding van het Energie Akkoord en het Klimaat Akkoord. Vendrik was eerder lid van de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en van de Algemene Rekenkamer en hoofdeconoom van de Triodos Bank. Hij is sinds november vorig jaar voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform dat de dialoog over klimaatbeleid in de samenleving bevordert. In die rol brengt het Platform advies uit aan de minister van Klimaat en Energie.

Veel plannen uit het Klimaat Akkoord zijn aan uitvoering toe. Volgens Vendrik moet het tempo van de energie- en klimaattransitie omhoog. Hij wil daarbij nadrukkelijk ook de stem van de burger horen. “Veel mensen zien dat er iets moet gebeuren. Tegelijkertijd leven er veel vragen en zijn er twijfels hoe het allemaal gaat. In dit stadium is de tastbare actie van velen nodig. Het wemelt van de goede plannen en ideeën voor een duurzame toekomst”, zegt hij.

Het optreden van Kees Vendrik maakt deel uit van een serie lezingen die HWDuurzaam dit jaar organiseert over duurzaamheid, de energietransitie en andere onderwerpen die daarmee te maken hebben. De regionale coöperatie wil o.a. door informatievoorziening en opinievorming bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

De lezing op donderdag 30 maart a.s. wordt gehouden in de Huiskamer van de Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, Oud-Beijerland en begint om 20.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren