Zestafette reeks in De Opkamer

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Maasdam – Zondagmiddag 2 april geeft Dirk-Jan List, directeur Museum Hoeksche Waard, in Galerie de Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur het startschot voor de opening van een reeks tentoonstellingen onder de naam Zestafette.

In deze tentoonstellingen-reeks Zestafettekomen 6 rivieren bij elkaar in een delta, want “om een goed beeld te maken, moet de kunstenaar een rivier zijn”( uitspraak van de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone) De deelnemende zes kunstenaars exposeren na elkaar, met een keuze uit hun collectie. Dit project heet niet voor niets ZESTAFETTE: er wordt werkelijk als in een estafette een stokje doorgegeven bij elke wisseling van exposities in Galerie  De Opkamer te Maasdam. Het ‘stokje’ is een kunstwerk dat de opvolgende kunstenaar maakt, geïnspireerd op het werk van zijn/haar voorganger. De reeks tentoonstellingen kent een opening én een finissage, en in die finissage wordt een kunstwerk gewisseld, het nieuwe werk onthuld. Aan de toeschouwer de schone taak proberen te ontdekken wat volgens de ene kunstenaar het werk van de andere kunstenaar behelst. De reeks tentoonstellingen loopt over een groot deel van dit jaar, en wisselt elke maand. In de zomer is er even een stop. De laatste tentoonstelling in december laat alle werken zien die specifiek voor en over elkaar gemaakt zijn!. Het is voor de kunstenaars : Eelse Bies ( galeriehouder van galerie De Opkamer ), Ingrid van den Oord, Henk van den Berg, Gerard Bogaerds, Dis Groenhoff, en Hanneke Piederiet een uitdaging en krachttour, maar het gaat mede daarom een bijzondere reeks tentoonstellingen opleveren. Vanaf 2 april volgen de kunstenaars de rivieren naar de delta te beginnen met Eelse Bies. Hij exposeert met enkele werken in epoxy en vooral met zijn beelden in steen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Barialto, Lia Ruijtenberg, altsaxofoon en Anla van Munster, baritonsaxofoon.

 

De openingsdagen en tijden zijn: elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Telefonische afspraken kunnen gemaakt worden bij Eelse Bies: 06 389 28 155. Meer info is te vinden op www.galeriedeopkamer.nl. en op facebook Zestafette.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren