SSS en SEOLTO delen de punten

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

SSS heeft in Zevenbergen een erg moeizame wedstrijd gespeeld. Met een zeer straffe wind die dwars over het veld raasde werd goed voetbal haast onmogelijk gemaakt.Voor SSS was winst noodzakelijk om bij de bovenste ploegen aan te blijven sluiten. SEOLTO heeft de punten ook hard nodig om uit de gevarenzone weg te blijven.

De aanwezige toeschouwers kregen een uiterst matige, zo niet een zeer slechte wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen probeerde waar mogelijk tot voetballen te komen, maar de snoeiharde wind maakte het voor beide teams haast onmogelijk. Veel balverlies aan beide kanten, lange ballen die niet aankwamen en veel ballen die over de zijlijn rolden; dit waren de ingrediënten van deze middag.

In de eerste helft waren de kansen aan beide kansen zeer schaars. Het was zelfs wachten tot de 45e minuut. Een vrije trap van SSS door de as van het veld werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Dennis den Haan. Hij trof het doel en SSS leek hiermee op voorsprong te komen, mede omdat de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent negeerde. Na een bezoek aan zijn assistent besloot de leidsman de goal toch af te keuren. Zo werd de ruststand met 0-0 bereikt.

Nadat coach Henk Dirven in de eerst helft al een aantal positiewisselingen doorvoerde, anticiperend op de omstandigheden, werd in de 2e helft Mark de Bie in de spits geposteerd om zo aanvallend meer te kunnen brengen. Wat SSS ook probeerde vanmiddag, het zat het er niet in. Stijn van der Linden en Stan de Bruin werden zo’n 20 minuten voor tijd ingebracht om te zien of er toch nog iets geforceerd kon worden. Roy van Raam werd na 75 minuten vervangen door Jaimy Hamerslag om achterin de boel dicht te houden. De tweede helft was even rommelig als de eerste helft. In minuut 82 kreeg SSS een vrije trap op de rand van de 16 meter vanwege een handsbal. Dennis den Haan knalde deze vrije trap echter tegen de opgetrokken muur van SEOLTO. Aan de linkerkant kwam Feni Bileti  in het tweede bedrijf een aantal keren goed door, maar de eindpass bereikte helaas geen Klaaswalenaar.

In de laatste 15 minuten van deze wedstrijd wist SEOLTO het SSS nog moeilijk te maken en kwam er een aantal keren dreigend uit echter zonder tot een grote kans te komen. In de slotfase kreeg SSS via Mark de Bie nog een schietkans, maar met zijn linker kon hij geen kracht genoeg mee geven.

Na 90 minuten en wat extra tijd floot scheidsrechter IJzerman voor de laatste keer en prijkte nog altijd de 0-0 op het bord.

Voor SSS staat volgende week de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe op het programma. Een belangrijke pot voor de strijd in de tweede periode, maar ook voor de reguliere stand. Het aantal verliespunten is voor beide teams gelijk. Winst is belangrijk voor beide teams om mee te blijven doen voor een goede eindklassering. De wedstrijd aan de Jaap Kosterstraat begint om 15.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.