ZBVH behoudt ongeslagen status.

( Foto door Paul van Leenen)

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH op de valreep een punt gepakt op Voorne Putten uit bij vv Zwartewaal (1-1)

Voorafgaand:

ZBVH miste deze middag de geblesseerde backs Mark Saarloos en  Mark Burger , zij werden vervangen door Jesse Jongenotter en Stef Konijnendijk , laatst genoemde werd de meest linker centrale verdediger waardoor Mike Andeweg op zijn beurt  doorschoof naar de linksback positie.

Vlak voor de wedstrijd werd bekend gemaakt op VoetbalRotterdam dat ZBVH trainer Rene Milot vanaf het seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer wordt van WFB uit Ouddorp , namens ZBVH wensen wij de sympathieke oefenmeester veel succes bij deze prachtige club.

Wedstrijdverloop;

Aan de boorden van het Brielse Meer waar de gure wind vrij spel had kwam de thuisploeg stormachtig uit de startblokken.De ZBVH defensie had de handen vol aan de gevaarlijke snelle aanvallers van vv Zwartewaal. Toch was de 1e kans van de wedstrijd voor ZBVH ,  spits Jimmy Andeweg had zijn vizier nog niet op scherp en schoot te gehaast over het doel in de 4e minuut. Dit was ook meteen het enige wapenfeit van de Zuid-Beijerlanders in de 1e helft. Het was de thuisploeg die de baas was via met name hun snelle linkerspits.

ZBVH had veel moeite met de opbouw en de lange bal van achteruit door de harde wind in de rug , vrijwel alle ballen verdwenen met orkaankracht over de zijlijn dan wel over de achterlijn.

Na goed 25 minuten spelen verscheen een aanvaller van Zwartewaal alleen voor doelman Sven van den Hoogen die echter uitstekend redding bracht met zijn voeten. Echter dit bleek slechts uitstel van executie voor ZBVH .

Want 10 minuten later nam de thuisploeg dan toch geheel verdiend de leiding , het was de eerder genoemde linkerspits die door de ZBVH defensie heen kon dribbelen en beheerst langs doelman Sven van den Hoogen schoot 1-0 !

ZBVH had daartegenover niets in te brengen en mocht blij zijn dat er met slechts een geringe achterstand de thee werd opgezocht.

De 2e helft kwam de talentvolle linksbenige aanvaller Jarno van der Heijden bij ZBVH in het veld , hij verving  Koen de Koning op de positie kort achter de twee spitsen.

Lang zag het er naar uit dat ZBVH het eerste verlies zou gaan lijden na 6 wedstrijden op rij.

Tot aan een kwartier voor tijd creëerde ZBVH vrijwel niets en dacht vv Zwartewaal de buit reeds binnen te hebben.

Waar niemand meer op gerekend had gebeurde 10 minuten voor tijd toen ZBVH toch op gelijke hoogte kwam via invaller Jarno van der Heijden.

Vanaf een meter of twintig mocht hij aanleggen voor een vrije trap en met zijn fluwelen linkerbeen krulde hij de bal weergaloos over de blauwwitte muur heen naast de verbouwereerde keeper 1-1!

Kort daarna was Van der Heijden zelfs dichtbij de 1-2  toen hij maar net langs de linkerpaal schoot . Het bleek achteraf een gouden greep om deze jongeling op de nummer 10 positie in te brengen.

De tevens prima ingevallen ZBVH voorzitter Vincent Bakker liet zien dat hij niet alleen op bestuurlijk vlak kan ingrijpen wanneer het nodig is, maar ook door middel van een aantal uitstekende intercepties in het heetst van de strijd.

De eindstand werd bepaald op 1-1.

Conclusie;

ZBVH komt goed weg op Zwartewaal en behoudt haar ongeslagen status al  6 wedstrijden op rij , de Herculianen blijven zelfs  in de race voor de 2e periodetitel.

Volgende week wacht op sportpark de Hercules de clash met gedoodverfde titelkandidaat en koploper Stellendam.