Kunstwerken op kruispunt Willem van Vlietstraat-Mariniersweg in Oud-Beijerland moeten voor veiligere oversteek zorgen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Jurrian Hensen, burgerlid ChristenUnie bij het kruispunt met de nieuwe kunstwerken - Foto CU HW

Oud-Beijerland – Het kruispunt Willem van Vlietstraat-Mariniersweg in Oud-Beijerland blijkt voor veel gevaarlijke situaties te zorgen. Automobilisten, fietsers en voetgangers kruisen elkaar hier en dat zorgt voor veel bijna- en helaas ook echte ongelukken met groot lichamelijk letsel als gevolg. Een van deze ongelukken met blijvend letsel als gevolg was voor de ChristenUnie aanleiding om met omwonenden in gesprek te gaan.

Jurrian Hensen, burgerlid ChristenUnie, heeft na een gesprek met een bezorgde bewoner die de dagelijkse situaties ziet, contact opgenomen met de gemeente Hoeksche Waard om oplossingen te zoeken. Een locatiebezoek met een medewerker van het Team Verkeer en Vervoer van de gemeente zorgde voor extra inzichten om aan de slag te gaan.

Samen met collega’s heeft dit team vervolgens een oplossing bedacht om het gedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden. Als resultaat staan er sinds deze week twee witte metalen fietsers in het groen om automobilisten erop te wijzen dat er overstekende mede-weggebruikers zijn.

We hopen dat deze kunstwerken het gewenste resultaat zullen hebben: dat alle weggebruikers meer op elkaar letten en dat het kruispunt veiliger wordt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.