Video: In de basculekelder van de Haringvlietbrug wordt nu 24/7 gewerkt

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De Haringvlietbrug- Foto RWS

Terwijl het verkeer erboven over de brug rijdt, wordt in de basculekelder van de Haringvlietbrug al heel veel werk verzet. In januari 2023 is het werk gestart en op dit moment wordt maar liefst 7 dagen per week, 24 uur per dag gewerkt. Ploegendiensten wisselen elkaar af om de omvangrijke klus geklaard te krijgen. Door nu te doen wat er kán, zorgen we ervoor dat we de periode van afsluiting straks in de zomer zo goed mogelijk benutten voor werkzaamheden die alleen kunnen worden uitgevoerd wanneer er geen verkeer over de brug rijdt.

In deze video neemt Rijkswaterstaatreporter Fiona een kijkje bij de werkzaamheden in de basculekelder. De klep van de Haringvlietbrug heeft in 2023 het einde van zijn technische levensduur bereikt en wordt daarom door Rijkswaterstaat vervangen. Daarnaast worden de systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd. Ook het betonwerk in de kelder wordt aangepast voor plaatsing van alle nieuwe systemen. Deze opdracht wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Mobilis TBI / Croonwolter&dros (CMCH) samen met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren