Mini Roparun op Het Driespan groot succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Het Driespan

Op maandag 22 mei hebben alle leerlingen van obs Het Driespan in Puttershoek hun sportiefste beentje voorgezet. De leerlingenraad organiseerde samen met juf Mariëlle een Mini Roparun. Ieder jaar organiseert de leerlingenraad een goededoelenactie. Dit jaar deden zij dit samen met juf Mariëlle, die deelneemt aan de Roparun met Team 253 Maasstad Ziekenhuis. Ook andere deelnemers van dit team waren aanwezig om te helpen bij de organisatie van deze dag en de kinderen aan te moedigen, samen met het enthousiaste publiek.

Iedere groep rende een kwartier lang zoveel mogelijk rondjes om een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te rennen. Aan het einde van de dag werd een voorlopige tussenstand bekendgemaakt. En het mag dan een Mini Roparun heten, het bedrag is reusachtig: 8696,30 euro! En de teller loopt nog wat op, want alle bedragen per ronde moeten nog even nauwkeurig nagerekend worden. De leerlingen hebben het fantastisch gedaan. Wat een succes!

De RoParun is een estafetteloop, oorspronkelijk vanuit Parijs naar Rotterdam, van meer dan 500 kilometer. De Roparun vindt ieder jaar plaats in het pinksterweekend. Dit jaar lopen en fietsen de ruim 5000 deelnemers, verdeeld over 213 teams, van zaterdagmiddag tot maandagmiddag, elk ongeveer 520 kilometer. Het doel is om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor allerlei organisaties die mensen met kanker helpen. Naast deze sportieve inspanning organiseren de teams voor die tijd ook diverse andere acties om zoveel mogelijk geld op te halen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren