Coöperatie Windwaarde u.a. kiest zijn bestuur

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Vlnr. Diego Almazan, Ruud van Hilst, Marjon de Vries, Ellen Spaargaren en René de Looff

Op 10 mei hield Coöperatie Windwaarde u.a. de eerste zeer goed bezochte ledenvergadering. Tijdens deze bijeenkomst werd het bestuur van Coöperatie Windwaarde gekozen. De coöperatie heeft het maatschappelijke doel om leefbaarheid en de energietransitie te bevorderen van Mariapolder en Strijensas. De projecten die de coöperatie  gaat ontwikkelen met en voor de bewoners worden gefinancierd met de compensatiegelden die vrijkomen uit de exploitatie van het windpark Oude Mol zoals Stichting Windwaarde heeft afgesproken met de  gemeente Hoeksche Waard.

Na de verkiezing werd met de aanwezige bewoners de uitkomsten van het bewonersonderzoek besproken en na een brainstormsessie werden al verschillende werkgroepen gevormd die de eerste ideeën gaan uitwerken om deze later weer voor te leggen aan de algemene vergadering.

Bewoners van Strijensas en de Mariapolder die wonen binnen de 1500mtr van de windmolenpark kunnen zich kosteloos aanmelden als lid van de coöperatie.

Voor meer informatie over de Coöperatie kunt u contact opnemen via het mailadres [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.