Tweede editie van het Lagerhuis debat een groot succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto’s VVD Hoeksche Waard

Op woensdag 24 mei vond de tweede editie van het Lagerhuisdebat, op initiatief van de VVD Hoeksche Waard, plaats in het Dorpshart van Mijnsheerenland. Met meer dan vijftig aanwezige gasten werd deze editie een groot succes, dat de vorige overtrof. Het gezelschap was ditmaal zeer divers, met aanwezigheid van niet alleen de VVD, maar ook het CDA, D66, SGP, de ChristenUnie en de lokale partij WoW.

Het leverde een verfrissende toevoeging op, aangezien er een levendige discussie ontstond. “We zijn verheugd dat zoveel partijen hebben deelgenomen. Bovendien kregen de partijen de gelegenheid om hun eigen stellingen in te dienen, waardoor iedereen de avond op een unieke manier heeft kunnen invullen,” verklaarde Harmen Hoogwerf, voorzitter van de VVD Hoeksche Waard. Jolanda Koning en Ad Valkenburg (beiden CDA) brachten stellingen in over duurzaamheid en veiligheid, terwijl Menno van Diest (D66) de cultuur in de Hoeksche Waard ter sprake bracht. Ten slotte bracht Arnold de Man (VVD) een stelling in over huisvesting. Net als bij de vorige editie werd er ook dit keer een afsluitende stelling vanuit het publiek voorgesteld, ditmaal over mobiliteit.

 

Na een zorgvuldige afweging heeft de jury, bestaande uit Dimitri Bonthuis, de winnaar van de vorige editie, en Bart Verkade, zakelijk directeur van DPG Media, een welverdiende winnaar gekozen: Ad Valkenburg van het CDA mag zich een jaarlang de Beste Debater noemen. Het juryrapport prees zijn bevlogenheid, aanstekelijk enthousiasme en vooral sterke argumenten. Naast roem en een trofee ontving de heer Valkenburg ook een bos bloemen en een uitnodiging om volgend jaar plaats te nemen in de jury. Ter afsluiting van de avond werd er onder het genot van een drankje en een bitterbal door VVD-voorzitter Harmen Hoogwerf aangekondigd dat de volgende editie zal plaatsvinden op 29 mei 2024.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.