Fortuna Be Quick wint tegen Rockanje en speelt nacompetitie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag verwende Fortuna Be Quick het massaal opgekomen publiek met frivool, aanvallend spel.

Rockanje-doelman René van der Meiden moest al meteen volop aan de bak bij een kopbal van Jacco Vink en zag even later een schot van Thomas van Peperstraten via de lat over gaan. Dat de bezoekende ploeg van coach Ad Reijtenbagh slechts om de spreekwoordelijke baard van de Keizer speelde was vooralsnog niet te merken. Na tien minuten profiteerde Jasper Vermeer van laconiek verdedigingswerk en versloeg keeper Bryan Huijzers met een geraffineerde lob: 0-1. In de 19e minuut kwamen de voetballers uit Piershil en Goudswaard alweer langszij toen Roy van Taanom na een subtiel steekpassje van Jacco Vink beheerst afrondde: 1-1. Acht minuten voor de rust haalde Jacco Vink vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit: 2-1. In de toegevoegde tijd ontsnapte de fusieclub aan de gelijkmaker toen een lobje van opnieuw Jasper Vermeer op de lat belandde.

Na de onderbreking duurde het nog tot de 57ste minuut alvorens Jordy Fakkel de score op aangeven van Jacco Vink uitbreidde: 3-1. Na een klein half uur zorgde Jasper Vermeer voor hernieuwde druk op de ketel door geheel vrijgelaten 3-2 binnen te koppen. Vervolgens zorgden Thimo Herrewijnen en Jacco Vink binnen een tijdsbestek van nog geen vijf minuten voor een comfortabele 5-2 einduitslag. Aangezien concurrent GOZ verloor van WFB staat er voor Fortuna Be Quick nog een toetje te wachten: volgende week uit tegen Egelantier Boys en bij winst op zaterdag 10 juni aan de overkant van het Spui de finale in en tegen Simonshaven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren