Binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas officieel geopend!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Ernst-Jan Klein, Henk Akkerman, Bres & Bo openen binnenspeeltuin - Foto Bres Accommodaties

 Eindelijk is het zo ver. De gloednieuwe binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas is dinsdag 30 mei door middel van een exclusieve try-out middag officieel geopend. Na een toespraak van Ernst-Jan Klein, directeur-bestuurder van Bres Accommodaties, luidden basisschoolleerlingen van drie scholen de binnenspeeltuin feestelijk in. 

‘Wow dit is zo gaaf’ is de reactie van de kinderen die de binnenspeeltuin voor het eerst zien. ‘Kijk hoe vet, de tunnel van dat speeltoestel gaat onder de grond.’ Kinderen van verschillende basisscholen kwamen als eersten de binnenspeeltuin op het Recreatieoord uitproberen. 

‘Het is geweldig dat de binnenspeeltuin nu open is na het harde werk van de afgelopen maanden’ vertelt Ernst-Jan Klein enthousiast. ‘Een langgekoesterde wens is werkelijkheid geworden met de realisatie van de binnenspeeltuin. In 2015 zijn we begonnen met het schrijven van een plan om het Recreatieoord aantrekkelijker te maken. Het is fantastisch om te zien dat bezoekers nu ook bij minder goed weer volop speelplezier kunnen beleven.’ 

De binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas biedt een overdekte speelruimte met een uniek randje. Bij het ontwerpen van de binnenspeeltuin is gekozen voor speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Hiermee onderscheidt Recreatieoord Binnenmaas zich van binnenspeeltuinen met de gebruikelijke kunststof speeltoestellen. 

‘Daarnaast staat de binnenspeeltuin volledig in het teken van het platteland’ vertelt Klein. ‘Het thema boerderij past helemaal binnen de leefomgeving van de Hoeksche waard. Kinderen kunnen spelen op een tractor, in een grote hooischuur en kunnen klauteren op het avontuurlijke klimparcours.’ Het nieuwe logo en de daar bijhorende slogan ‘natuurlijk avontuurlijk’ spelen staan in verbinding met de nieuwe binnenspeeltuin en past volgens Klein perfect bij de thematisering van het park. 

Voor Recreatieoord Binnenmaas is 2023 een jaar van vernieuwingen waarbij thematisering van het park een belangrijke rol speelt. Parkmanager Henk Akkerman deelt enthousiast: ‘De uitbreiding van de buitenspeeltuin met het Bres & Bo speeldorp en de jeepsafari zijn mooie toevoegingen. De opening van de binnenspeeltuin is de kers op de taart. Bij de bouw van de binnenspeeltuin is ook gedacht aan een hapje en drankje. Ouders kunnen op het terras zitten terwijl kinderen spelen. We hebben een horecapunt gecreëerd waarbij we de faciliteiten van onze patatkraam en het ambachtelijk ijs van het IJsconijn hebben samengebracht.’ 

Met de opening van de binnenspeeltuin heeft Recreatieoord Binnenmaas alles te bieden voor een perfect kinderfeestje, schoolreisje of dagje uit. ‘Met de vernieuwde buitenspeeltuin, het openluchtzwembad, de kinderboerderij en nu de binnenspeeltuin is het gehele seizoen een passende of avontuurlijke activiteit te beleven,’ aldus Klein. 

Het openingsweekend van de binnenspeeltuin op Recreatieoord Binnenmaas is zaterdag 3 juni. 

Over Recreatieoord Binnenmaas 

Recreatieoord Binnenmaas ligt vlakbij het dorpje Mijnsheerenland en is onderdeel van Bres Accommodaties. Het Recreatieoord heeft een openluchtzwembad, kinderboerderij, (binnen)speeltuin en attractiepark voor het hele gezin. Je kunt er moeiteloos een dagje doorbrengen, kinderfeestjes houden of een evenement organiseren. 

Over Bres Accommodaties 

Bres Accommodaties exploiteert, beheert en onderhoudt in opdracht van gemeente Hoeksche Waard het grootste deel van de gemeentelijke accommodaties. Door efficiënt beheer en onderhoud en verduurzaming van het vastgoed houdt Bres de accommodaties veilig, betrouwbaar, betaalbaar en aantrekkelijk voor inwoners, bedrijven en verenigingen. Ook voor de toekomst. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.