Mevrouw Levering-Huizer uit Oud-Beijerland blaast vandaag 100 kaarsjes uit!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Elizabeth Heijblom

Burgemeester Aptroot bracht mevrouw Levering-Huizer vandaag een verjaardagsbezoek. Hij feliciteerde de eeuweling namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen en een doos bonbons.

Mevrouw is de middelste dochter uit een gezin van 9 kinderen. Al een tijdje is ze de laatst levende van de broers en zussen. Als meisje woonde ze op de Achterweg in IJsselmonde. Ze moest haar vader veel helpen in zijn tuinderij. Na de lagere school ging ze als hulp in de huishouding bij een familie in Barendrecht werken. Aan het eind van de dag ging ze lopend en later met een oude fiets naar huis.

 

Na hun huwelijk ging het echtpaar in Rotterdam wonen. Toen de kinderen nog klein waren, verhuisden ze naar de Trompstraat in Oud-Beijerland. In het begin moesten mevrouw en haar ene dochter daar erg wennen, terwijl haar man en haar andere dochter het er fijn vonden. Ze woont nu al 66 jaar in Oud-Beijerland en is later naar een appartement aan het Vierwiekenplein verhuisd. Ze heeft nog kort in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek gewoond en woont nu in Rembrandt in Oud-Beijerland, in groepswoning Paulus Potter.

 

Mevrouw Levering is 60 jaar getrouwd geweest. Samen kregen ze 2 dochters – waarvan er 1 in Italië woont. Met haar 2 kleindochters heeft ze regelmatig contact. Haar zoon is ongeveer 43 jaar geleden overleden bij een bedrijfsongeval. Haar echtgenoot werkte bij KONI en zij is een tijdje bejaardenverzorgster geweest. Op oudere leeftijd ging haar man kleinschalig wonen in Rembrandt  (Hendrik Willem Mesdag). Hij overleed in 2018, nadat mevrouw 10 jaar voor hem had gezorgd.

 

Een puzzeltje op zijn tijd

Vroeger heeft mevrouw veel gebreid en gefietst. Ze hield van kamperen. Nu puzzelt ze graag en is er altijd wel een puzzelboekje in de buurt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren