SSS verlaat de nacompetitie na nederlaag en blijft 3e klasser

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto John van Zetten

SSS kan met opgeheven hoofd terugkijken op het seizoen 2022/2023. De ploeg uit Klaaswaal noteerde een mooie reeks vanaf de winterstop, die leidde tot de nacompetitie. In die nacompetitie won het dinsdag nog van 3e klasser sv BLC uit den Bosch, maar moest het gisteren zijn meerdere erkennen in Vlissingen tegen 2e klasser sc Walcheren, de nummer 9 in hun afdeling.

Iets na 15.00 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap. Vanaf dat moment was het verschil tussen de sc Walcheren en SSS goed te zien. Walcheren speelde een versnelling hoger en was veelvuldig eerder bij de bal dan SSS. Binnen 5 minuten keek SSS al tegen een 1-0 achterstand. Een op snelheid uitgevoerde aanval werd door Walcheren op fraaie wijze afgerond. Na zo’n 15 minuten kon SSS zich prima herpakken. Een grote kans werd door Nick Rorijs net naast het doel geplaatst nadat hij de bal op zo’n 15 meter van het doel op een presenteerblaadje kreeg. Aan de andere kant kwam de grote spits van Walcheren ook goed door, kreeg een soortgelijke kans maar schoot deze, gelukkig voor SSS, in het vangnet. In de laatste seconde van het eerste bedrijf kopte Nick Rorijs nog een bal op de lat. Hierdoor bleef de stand op 1-0 en had coach Henk Dirven een kwartier de tijd een list te verzinnen om minimaal de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft nam SSS meer risico, ging meer naar voren spelen, ging achterin man op man spelen om de druk op te kunnen voeren. In de 51e minuut brak Joshua Nagelhout aan de rechterkant door, drukt af, maar zijn bal raakte de paal. Snel daarna kwam voor SSS helaas de tegentreffer en werd de stand op een haast onoverbrugbare 2-0 gebracht. SSS probeerde met ingebrachte verse krachten het tij nog te keren, maar wat in de aflopen weken wel goed uitpakte lukt vandaag niet. Walcheren profiteerde optimaal van de ontstane ruimtes en maakte er in de 75e en de 89eminuut 3-0 en 4-0 van.

SSS verliest vandaag terecht van een sterker sc Walcheren. SSS kijkt terug op een memorabel seizoen met als negatieve uitschieter de enorme waslijst aan blessures voor de winterstop en met de  positieve uitschieter de indrukwekkende reeks na de winterstop.

Voor coach Henk Dirven was dit tevens zijn laatste wedstrijd als coach. Na een indrukwekkende staat van dienst die hem langs tal van clubs leidde, stopt Dirven als coach. Op een later moment zal SSS op mooie, passende wijze aandacht schenken aan zijn afscheid.

Volgend seizoen komt SSS weer uit in de mooie 3e klasse waarbij de kans aanwezig is op mooie Hoeksche Waardse derby’s. De commissie competitie indeling van de KNVB moet dan wel meewerken en niet weer met een dergelijk verrassende indeling als afgelopen seizoen aankomen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.