Olav Kooij wint openingsetappe Ronde van Groot-Brittannië

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Numansdorper Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Nederlander was de snelste in een massasprint. Wout van Aert maakte het Team Jumbo-Visma-feest compleet door, na een formidabele lead-out, als tweede te eindigen.

Een vijftal renners vormde de vroege vlucht in de eerste etappe van de achtdaagse rittenkoers. Pas in de slotkilometers werden de laatste vluchters, veelal onder aanvoering van Team Jumbo-Visma, ingerekend. Kooij werd door lead-out Wout van Aert in een ideale positie richting de laatste kilometer geloodst. De jonge Nederlander sprintte vervolgens oppermachtig naar zijn achtste zege dit seizoen. Van Aert hield op zijn beurt iedereen achter zich en mocht als tweede mee het podium op.

“Dit is een zege voor het hele team”, glundert Kooij na afloop. “We moesten ons uiterste best doen om de vroege vluchters bij te halen op het eind, maar de mannen leverden uitstekend werk. Daarna werden Wout en ik perfect door de laatste bocht gebracht, waardoor we de sprint in een ideale positie konden aanvangen. Ik ben blij dat ik dit kon afwerken.”

“MET VERTROUWEN RICHTING HET VERVOLG VAN DEZE RONDE”

OLAV KOOIJ

“Ik kwam hier met het doel om een etappezege te pakken. Dat we meteen kunnen winnen is geweldig. We kunnen met vertrouwen richting het vervolg van deze ronde. Daarnaast ben ik tevreden dat ik mijn goede vorm kan doortrekken.”

Kooij genoot van de uitstekende lead-out van Van Aert. “Wout behoort tot ’s werelds beste renners. Dat hij de lead-out voor me deed, gaf me enorm veel vertrouwen. Je kan er bijna zeker van zijn dat iemand zoals hij je perfect zal loodsen, wat hij uiteindelijk ook deed. Het is een luxe om Wout in het team te hebben. Om dan ook nog eerste en tweede te worden, is heel bijzonder”, aldus de ritwinnaar.

De zegeteller van Team Jumbo-Visma komt door de overwinning van vandaag dit seizoen op 53 te staan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren