OSV Oud-Beijerland bekert niet verder

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft ‘de voorbereiding’ op het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag. Op sportpark ‘Kikkershoek’ moest de formatie van trainer Peter van Gestel, na een 0-0 ruststand, de overwinning laten aan de ‘beloften’ van SHO.

Door twee gelijke spelen in de eerdere bekerontmoetingen (tegen Vierpolders en de Jonge Spartaan) was uitzicht op de eerste plaats in de poule al niet meer haalbaar, daar de tegenstander van vanmiddag beide duels winnend had afgesloten en daarmee al verzekerd was van de volgende bekerronde.
Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers zorgden beide teams, ondanks het gebrek aan sportieve belangen, in de eerste helft voor een aantrekkelijk duel. Het aantal serieuze doelkansen was echter op een hand te tellen.
Na de doelwisseling kwamen er wat meer mogelijkheden aan beide kanten. Zo opende OSV in de 51e min. de score. Na een vlot lopende aanval over de linkervleugel was het Raylicho Babel, die uit een door Shurnel Francois verlengde voorzet van Jayden Spiering voor de 0-1 tekende. De voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord. Een klutsbal rond de middenlijn vormde de inleiding voor de snelle tegentreffer. De ruimte achter de OSV-verdediging lag open en na een lange rush van de rappe Danny Kanters werd OSV-doelman Donovan Levestone op beheerste wijze geklopt: 1-1. Twee minuten later was het opnieuw raak, toen uit een dieptepass diezelfde speler op snelheid en identieke wijze voor de 2-1 wist te zorgen. De vele wissels en de warmte deden het spelniveau vervolgens niet toenemen en doelpunten bleven lange tijd ook uit. Nadat OSV in de slotfase nog verzuimd had de gelijkmaker aan te tekenen, was het aan de andere kant nog invaller Björn van de Post, die na een uitglijder in de OSV-verdediging de 3-1 kon binnen schieten.
Arbiter Pieter Verwijs hield in het sportieve duel de kaarten op zak.

 

SHO 2- OSV Oud-Beijerland 3-1 (0-0): 51. Raylicho Babel 0-1; 54. Danny Kanters 1-1; 56. Danny Kanters 2-1; 90+2. Björn van de Post 3-1.

SHO 2: Nick van den Hoek – Job van der Meijde, Aron van Schaïk, Finn de Groot en Nivaldo de Vleeschhouwer (Tijs Stam) – Roel Luth, Daan Troost en Tommy Reedijk – Dedier Bos (Björn van de Post), Stevie Soares (Michael Vermaas) en Danny Kanters (Sven van der Have).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Rucentney Benito (46. Ajdin Ducic), Edinho Piqué, Anel Kudic (70. David Tshibanda) en Calvin van Beijeren – Mounir Battouh, Shurnel Francois en Ryan Langenberg (46. Romano Liefeld) – Raylicho Babel, Renzo Dolk (70. Kililou Agrièn) en Jayden Spiering.

 

Zaterdag 23 september a.s. start de competitie voor OSV met de eerste streekderby van het seizoen in Klaaswaal, waarna een week later LMO wordt verwacht op sportcomplex “Olympia”.
Een seizoen waar aan het einde wederom een versterkte degradatieregeling zal gelden en twee teams rechtstreeks zullen degraderen en drie teams veroordeeld zullen zijn tot het spelen van nacompetitie. Spanning genoeg dus voor vele verenigingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren