Grote nederlaag voor Strijen bij FC IJsselmonde

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Tijdens de competitiestart is vv Strijen tegen een grote nederlaag aan gelopen. Bij fc Ijsselmonde werd het maarliefst 6-2. Doelpunten werden gescoord door Colin vd Berg (strafschop) en Wesley Luijendijk.

Het was afgelopen zaterdag eindelijk zover, het ‘echte’ werk begon! Na weken voorbereiding, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden moest Strijen voor de competitie afreizen naar fc Ijsselmonde. De beginfase was voor de gastheren. Veelvuldig balbezit van Ijsselmonde resulteerde nog niet in grote kansen. Strijen wist het goed op te vangen en had daardoor de mogelijk om in balbezit te komen. Echter was het de eerste 20 minuten te slordig aan de bal om te kunnen profiteren. Na die 20 minuten toch een Strijen dat beter in het spel kwam, mede omdat Ijsselmonde meer ruimtes liet vallen. Een vd  snelle aanvallen van Strijen resulteerde in een strafschop die, wederom, feilloos binnen werd geschoten door Colin vd Berg., 0-1.  Van minuut 40 tot 48 zouden er nog 3 doelpunten vallen. Allereerst was het de thuisploeg die , net als Strijen, een strafschop mocht nemen na een handsbal van Romik van Driel. Thijs Roobol toucheren de bal nog maar deze was te hard ingeschoten, 1-1. Binnen de minuut lag de bal weer in het net van Strijen waarbij Ijsselmonde scherper was dan de gasten, 2-1. Nog geen 2 minuten later strafte Wesley Luijendijk een grote fout in de opbouw af door, na goed afzagen van Kosta de Wit, de bal onhoudbaar in het doel te schieten, 2-2. Dit betekende ook de ruststand, dus weer een open wedstrijd met mogelijkheden in de tweede helft.

De aan het hoofd geblesseerde aanvoerder Jeroen van Dam moest helaas noodgedwongen de strijd staken en na het eerder uitvallen van Kay Berghout bleek dat wel een aderlating voor de ploeg van Strijen. De tweede helft kan kort omschreven worden als dramatisch. Er waren nog momenten voor Strijen waarbij het uiteindelijk in een scoringspositie kwam maar de echte scherpte ontbrak. Ijsselmonde wist, vooral in het laatste deel van de wedstrijd, keihard toe te slaan door nog 4 maal het net te laten bollen. Niet alle goals waren compleet de verdienste van Ijsselmonde maar dat maakt uiteindelijk geen verschil in de stand. Na ruim 90 minuten stond een pijnlijke 6-2 stand op het fictieve scorebord waardoor het eerste verlies voor Strijen een feit werd

Een hard gelag voor Strijen wat de competitie op een andere manier had willen beginnen. De komende week zullen de neuzen weer in de juiste richting gebracht moeten worden om dit verlies een plek te geven  maar vooral de focus te krijgen op het vervolg van de competitie.

Aanstaande zaterdag komt promovendus CKC op bezoek. Zij wisten Slikkerveer te verrassen met een 1-0 overwinning dus direct een uitermate belangrijke wedstrijd voor Strijen om niet gelijk op grote achterstand te komen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is.om 14.30 uur en hopen dat er grote steun komt om de mannen naar een broodnodige overwinning te leiden!

Fc Ijsselmonde – Strijen 6-2 (2-2)

Doelpunten: 0-1 Colin vd Berg, 1-1, 2-1, 2-2 Wesley Luijendijk, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2.

Opstelling:

Thijs Roobol, Guido vd Berg, Romik van Driel, Jeffrey Molema, Jeroen van Dam (Dico Cabaut); Colin vd Berg, Brian Monster, Kay Berghout ((Aaron.Peres Maria); Diego Rietveld, Kosta de Wit, Wesley Luijendijk (Renzo van Dalen).

Michel Visser


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page