Project Born2B gaat WEER van start

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Heijblom Fotografie

Na een succesvol pilotproject in mei-juni 2023 gaat Born2B weer van start. We kijken terug op een mooie tijd waar 15 jongeren tussen 12-17 jaar oud aan mee hebben gedaan. De terugkoppeling van de deelnemers en hun ouders is positief en het project krijgt een vervolg en start na de herfstvakantie. (okt – dec 2023).

Het mooiste compliment dat we konden krijgen komt van een paar jongeren: “Dit is de eerste plek waar we onszelf konden zijn en niet veroordeeld werden.”Een ouder zei: ‘Mijn dochter had moeite met sociaal zijn. Ze heeft twee jaar lang begeleiding gekregen bij een bekende instantie met weinig resultaat. Maar bij Born2B ging ze ineens van 0 tot 100 in 6 weken. Ze kwam elke keer met een big smile thuis en denkt er nu zelfs over na om een baantje te zoeken.’

Inger Smit-Roeters (zorg coördinator op het Actief College) zegt: ‘Nadat ‘Born2B’ was geïntroduceerd in de klassen, heeft een aantal leerlingen van het Actief College deelgenomen aan de pilot ‘Born2B’. De leerlingen hebben een fijne plek gehad waar ze één keer per week naartoe konden komen. Leerlingen zijn hierdoor gegroeid en hebben kunnen zien waar hun kracht en talenten liggen. Heel waardevol, zeker in deze periode van hun leven!’

Bij Born2B komen jongeren, gedurende 8 weken, samen met andere jongeren en betrokken coaches te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. We beginnen de sessies altijd met ontspanning, iets lekkers eten en drinken, een spel of activiteit. Daarna kijken we naar hun persoonlijke doel(en), die ze zelf hebben bedacht. Tijdens elke sessie doen we een korte interactieve workshop waar we praten over doelen stellen, mindset, talenten, omgaan met negatieve gedachten en met je emoties. Maar wat we vooral doen is veel luisteren.

Het project Born2B is een initiatief van LemonTree jongerencoach en het Actief College in Oud-Beijerland. Het is een antwoord op de sterk toegenomen uitval van jongeren uit het schoolsysteem als gevolg van de corona lockdowns. Ook zijn de wachtlijsten voor professioneel hulp te lang. We geloven dat we met dit soort projecten preventief veel kunnen doen zodat jongeren niet helemaal vastlopen.

We hebben nog een paar plekken vrij. Voor meer informatie zie: www.lemontreejongerencoach.nl of neem contact met ons via 06-24757342 of via [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren