MZC troeft Heinenoord op alle fronten af

6 Min Read
Foto Kees Bin MZC 11

Het is alweer 7 jaar geleden, dat Heinenoord en MZC in het seizoen 2016/2017 tegenover elkaar stonden.Uitslagen waren destijds 1-1 in Zierikzee en 5 – 0 in Heinenoord. Dat de laatste uitslag vandaag in het voordeel van de thuisploeg zou uitkomen had niemand verwacht. Na 3 gewonnen wedstrijden trok Heinenoord vol goede moed naar Zierikzee.Al na 5 minuten spelen kwamen de Zeeuwen op voorsprong, toen een lange bal van doelman Mike Bakker stuiterend over Davy Kaptein ging en Sven Heijboer eerder bij de bal was dan de uitgelopen Bas Bijkerk en hij de 1-0 op het scorebord bracht.

Bij de volgende aanval ging de snelle Ramon Janson er op links vandoor en moest Andrew van Tiggelen aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart opleverde.
De mannen van coach Ralph Kalkman gingen op jacht naar de gelijkmaker en nadat Ramy Salem zich had ontdaan van zijn tegenstander kwam de bal uit zijn voorzet terecht bij Jesper Kusters, die in de zestien onderuit werd gehaald en een 100 % penalty onbegrijpelijk werd weggewoven door scheidsrechter Sjaak de Wild uit Utrecht.
Dit had de gelijkmaker kunnen en moeten zijn en dan loopt de wedstrijd waarschijlijk geheel anders, dan nu het geval was.

In plaats daarvan ging in de 10e minuut Davy Kaptein in de fout door een te zachte terugspeelbal en zei Ramon Janson dankjewel en schoot zijn ploeg naar 2 – 0.
Na een kwartier was het weer Ramon Jason , die alleen op doelman Bas Bijkerk afging, echter dit keer was het de Heinenoordse sluitpost die redding bracht en een grotere achterstand voorkwam.
Dat enkele minuten later Jeremy Hubregtse minstens een meter buitenspel stond zag vriend en vijand, behalve de zwak leidende scheidsrechter de Wild en dat betekende 3 – 0.
Met nog enkele minuten in het eerste bedrijf te gaan, werd Andrew van Tiggelen gewisseld voor Austen Zwaal.
Bij aanvang van het tweede bedrijf stonden DRIE wisselspelers klaar om in te vallen. Enrico Elderhorst voor Davy Kaptein – Marlon Slabbekoorn voor Donny Navajas Sanchez en Dejan de Feiter voor Beau Maas. Er kwam meteen meer vaart in het spel en al direct ging Dejan de Feiter goed door en ondanks zwaar gehinderd bereikte hij Jesper Kusters, die ver over het vijandelijke doel schoot.
Natuurlijk waren ook alle ogen gericht op Marlon Slabbekoorn of hij op zijn bekende manier nog iets kon forceren, maar met constant 3 man op je huid, valt dat niet mee.
Inmiddels had scheidsrechter de Wild een onderonsje met coach Ralph Kalkman gehad en deponeerde tot ieders verbazing de bal in de 64e minuut op de stip, omdat EEN van de verdedigers van de bezoekers een overtreding had gemaakt binnen de zestien

Luuk van Vossen maakte dankbaar gebruik van deze meevaller en schoot raak 4 – 0.
De Noord bleef ondanks de grote achterstand proberen toch nog de eer te redden en dat lukte bijna toen Enrico Elderhorst de bal in de voeten van Samet Dag plaatste , maar achteraf beter zelf had kunnen schieten.Even later voorkwam hij de 5-0 door net voor Jeremy Hubregtse de bal weg te koppen.

In de slotfase kwam Wessel Schouwink nog binnen de lijnen voor Jesper Kusters, maar ook hij kon , ondanks zijn inzet de boel niet redden.
Een vrije trap van Sanzio Dieterich werd weggewerkt en ook het schot van Ramy Salem, die van afstand probeerde, was een prooi voor de Zeeuwse sluitpost.
Het was een paar minuten in blessuretijd, toen Jeremy Hubregtse met een vrij veld voor zich de eindstand op 5-0 bepaalde.
Het was een bevrijding toen het laatste fluitsignaal klonk en een enorme teleurstelling voor de meegereisde supporters en de koploper, die nu weer met beide beentjes op de grond staat.
Een totale OFF DAY voor Heinenoord en uiteraard groot feest bij de Zeeuwen, die nu koploper zijn.
De ploeg van coach Ralph Kalkman heeft 2 weken de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Yerseke op 28 oktober a.s., omdat volgende zaterdag een vrije dag is.
Wel speelt de Heinenoord nog een oefenwedstrijd a.s. donderdag tegen N.S.V.V. Aanvang : 20.00 uur.