Tentoonstelling verdwenen landschappen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Vanaf 1 november 2023 is in het museum van de Oudheidkundige Vereniging Het Land van Strijen de tentoonstelling ‘Verdwenen landschappen, schilderijen van Hollandse meesters, 1880 – 1940’ te zien. Het gaat hierbij om landschapsschilderijen en stadsgezichten van onder meer A. M. Gorter (1866 – 1933), F. F. Slager (1876 – 1953) en G. Stegeman (1858 – 1940).

De schilderijen roepen bij de kijker een gevoel van weemoed op. Het gaat immers om beelden die er niet meer zijn, zoals boerderijen omringd door uitbundig bloeiende fruitbomen, tevreden grazende koeien in groene weiden of een eenzame schaapherder met kudde in een woest bos- en heidelandschap.

De circa 30 kunstwerken komen uit particuliere collecties en zijn eerder in ons museum geweest in 2020. Toen moest, nadat ze één dag in het museum te zijn geweest, de deuren gesloten worden in verband met de uitbraak van de corona virus. Dus nu een herkansing om deze bijzondere collectie te komen bewonderen, En hij blijft tot het einde van 2023 in ons museum.

Het museum in  de Kerkstraat van  Strijen is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren