Geschiedenis Canonlessen Museum Hoeksche Waard voor het basisonderwijs in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

In 2018, tijdens de tentoonstelling over 4000 jaar Hoeksche Waard, is het idee ontstaan om de 50 vensters van de canon ook voor het onderwijs te gaan ontwikkelen.  Het Museum Hoeksche Waard en Cultuureducatie met Kwaliteit Hoeksche Waard hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan.

Het volwassen canonboek dat onder redactie van Willy Spaan en Rein vd Waal is uitgebracht is door de Gemeente Hoeksche Waard geschonken aan alle basisscholen. Hierdoor werd de interesse van de scholen voor de canon al gewekt. Na een grote donatie, speciaal bedoelt voor educatie, kon het museum nu echt aan de slag met de lessen. Begin 2023 zijn een aantal leerkrachten al op pad geweest met een bus van het Streekbusmuseum. Onder leiding van Corrie Sonneveld hebben ze een aantal plekken gezien die in de canon voorkomen zoals het geboortehuis van Suze Groeneweg. Deze leerkrachten zijn betrokken bij het project en zij testen de lessen in de klas. Er is gekozen voor een online, interactieve methode zodat de lessen makkelijk gegeven kunnen worden in de klas. En het is zover, de eerste lessen staan online en zijn voor iedereen gratis beschikbaar.

Oud directeur Belle vd Berg opende samen met huidig directeur Dirk Jan List en leerlingen van OBS de Tandem de lessenserie. De kinderen zijn nog getrakteerd op een paar leuke activiteiten, gegeven door vrijwilligers van het museum en kunstenaar Ginny Bekker, die speciaal meekrap had gezocht om drukkunst mee te maken. De eerste lessen zijn de vinden via de website van LessonUp.nl. Het komende jaar zullen de andere lessen worden gepubliceerd. Meer informatie over de lessen en een bezoek aan Museum Hoeksche Waard is te krijgen via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren