Meedenken over de Ruimtelijke Puzzel in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Over maar liefst 26 rijksopgaven moet een standpunt ingenomen worden om te komen tot een toekomstbestendige Provincie Zuid-Holland in het jaar 2050. De ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar laten zien dat met name wonen en werken veel ruimte hebben ingenomen en land- en tuinbouw zijn daarentegen geïntensiveerd op minder ruimte. Als dit als ‘business as usual’ wordt doorgezet, ontstaat er een (groeiend) ruimtegebrek voor de andere opgaven in Zuid-Holland en dus ook in de Hoeksche Waard.

De focus ligt op de keuze voor brede welvaart. Er wordt meer gestuurd op kwaliteit in plaats van kwantiteit, waarbij water en bodem als randvoorwaarden worden gehanteerd. De ruimte is schaars en de ruimtelijke opgaven zijn groot. Niet alles kan meer,  daarom wordt met de Ruimtelijke Puzzel stapsgewijs gewerkt aan een toekomstbestendige regio.

Ook in de Hoeksche Waard moet de Ruimtelijke Puzzel ingevuld gaan worden. Op de bijeenkomst van De Maatschappij departement Hoeksche Waard op donderdag 7 december wordt uitgelegd waar het in onze regio om gaat. Het is zeker geen dichtgetimmerd verhaal, maar juist mening vormend waar zoveel mogelijk mensen bij betrokken kunnen worden. Gerard Leggedoor, Strategisch Adviseur Gemeente Hoeksche Waard en Joost Ridderhof, Opgaveregisseur Omgevingswet zullen de Ruimtelijke Puzzel bij u introduceren. Buro BVR (Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling) heeft de 26 Rijksopgaves voor de Hoeksche Waard ontwikkeld tot een illustratief discussiestuk, waarmee mensen aan het denken worden gezet. U wordt tijdens deze bijeenkomst meegenomen in de dilemma’s die voor ons liggen. Waar is nog ruimte voor woningbouw, voor natuur, voor infrastructuur, voor landbouw, voor energiewinning/opslag, voor water of waar moet de uitbreiding van het ondergrondse leidingennetwerk komen? Welke keuzes liggen voor de hand en welke minder??

De bijeenkomst vindt plaats op 7 december van 12.00 tot 14.00 uur bij de Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, 3284 XR Zuid-Beijerland. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meepraten over de toekomst van de Hoeksche Waard? Deze bijeenkomst is voor leden  èn belangstellenden. U kunt zich aanmelden via email [email protected]. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden. Deelname kost € 15,00 incl. drankjes en lunch. U kunt ter plaatse pinnen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page