OSV Oud-Beijerland kan het tij niet keren tegen Lekkerkerk

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” tegen Lekkerkerk de kans laten liggen om de aansluiting op de ranglijst te herstellen. De Hosted Energy-formatie van trainer Peter van Gestel zag de opponent, na een 0-2 ruststand, met een verdiende 1-4 overwinning huiswaarts keren.


Voor de thuisploeg was er tegen Lekkerkerk, het team van trainer Perry Bakema, de mogelijkheid om de aansluiting met de middengroep te herstellen. De geplaagde OSV-trainer zag zijn lijst met afwezigen de afgelopen week echter verder toenemen en bovendien in de beginfase van de wedstrijd ook nog eens een van zijn sterkhouders al snel uitvallen. Het gaf vanmiddag na het snelle inbrengen van Luca Dorst (16) echter ook Tim van der Ham (16) en Jan van Haaff (17) de gelegenheid om te debuteren in het eerste elftal.

Aan inzet beslist geen gebrek vanmiddag bij de beide ploegen onder door regen koude omstandigheden. Zowel de thuisploeg als de bezoekers zochten waar mogelijk de aanval, waarbij de bezoekers elkaar wel iets beter konden vinden. Toch viel de eerste treffer spreekwoordelijk uit de lucht. Een teruggetrokken voorzet vanaf de rechterflank werd in de 23e min. door de vrijgelaten Mike van Gent van buiten de “16” binnen geschoten: 0-1. De trouwe OSV-aanhang beleefde even later een déjà vu toen ook deze keer weer al snel de 0-2 op het scorebord kwam. Een overigens prima individuele passeeractie van Erwin de Groot binnen de “16” werd op beheerste wijze afgerond.
In de tweede helft begon de thuisploeg met de beste bedoelingen om de achterstand snel in te lopen. Het doelpunt van Renzo Dolk, die een afgeslagen voorzet van buiten de “16” wist binnen te schieten (1-2), deed de hoop op de aansluiting toenemen. Een door Lekkerkerk slim genomen vrije trap deed in de 59e min. echter roet in het eten gooien. Het was Finn van Kooten, die goed voor zijn man kwam en OSV-doelman Donovan Levestone van dichtbij wist te passeren: 1-3. Het was in de 74e min. Bart Sterrenburg, die uit een getoucheerde voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij de 1-4 eindstand op het scorebord wist te brengen. Voor OSV is er de komende twee weken (veel) werk aan de winkel om de geblesseerden weer speelklaar te krijgen.

Op zaterdag 25 november a.s. is OSV vrij van competitieverplichtingen. Lekkerkerk ziet Slikkerveer op bezoek komen, dat haar thuisduel tegen SV Charlois bij een 2-1 stand gestaakt zag worden. Medekoploper FC IJsselmonde, dat haar eerste nederlaag leed bij CKC (4-3), gaat op bezoek bij SSS, dat thuis de punten deelde met Overmaas (1-1). FC Binnenmaas, dat door een 1-3 overwinning bij Strijen mede aan kop kwam, gaat op bezoek bij Zwarte Pijl, dat met 0-1 zegevierde bij LMO en in verliespunten gelijk staat met de koploper.  SVS, dit weekend vrij en op 2 december a.s. op sportcomplex “Olympia” de tegenstander van OSV, ziet Strijen op bezoek komen, dat op haar beurt op zaterdag 9 december ook te gast zal zijn aan de Langeweg.

OSV Oud-Beijerland – Lekkerkerk 1-4 (0-2): 23. Mike van Gent 0-1; 26. Erwin de Groot 0-2; 55. Renzo Dolk 1-2; 59. Finn van Kooten 1-3; 74.Bart Sterrenburg 1-4.


OSV Oud-Beijerland:
Donovan Levestone – Ryan Langenberg, Yaimo van Gestel, Anel Kudic (77. Jan van Haaff) en Calvin van Beijeren – Romano Liefeld, Raylicho Babel en Mounir Battouh – Kililou Agrièn (46. Tim van der Ham), Renzo Dolk en Shurnel Francois (10. Luca Dorst).

Lekkerkerk: Dillan Heijnen – Floyd Versluis, Kevin van Gent, Pim Molenaar (46. Patrick Prevo) en Mike van Gent – Michael Lambermont, Finn van Kooten (81. Youri van Dam), Erwin de Groot en Senna van der Bosch – Bart Sterrenburg en Stan Burggraaf (67. Luke Sitskoorn).

Arbiter Mark Vogelenzang uit Poortugaal toonde in het sportieve duel de gele kaart aan de OSV-spelers Calvin van Beijeren en Donovan Levestone en aan de Lekkerkerk-spelers Pim Molenaar en Stan Burggraaf.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren