Week tegen Kindermishandeling

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Maandag 20 november heeft wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat een pakket uitgereikt aan kinderopvang Kidsplace - Foto Gemeente HW

Op maandag 20 november start de campagne ‘Week tegen Kindermishandeling’. Elk jaar wordt er landelijk in deze week extra aandacht besteed aan het onderwerp kindermishandeling. Ook in gemeente Hoeksche Waard.

Dit jaar is het thema ‘Deel je zorgen’. Een onderbuikgevoel of twijfel? Zijn dit signalen van kindermishandeling? Als u met kinderen of jongeren werkt, herkent u deze situatie misschien wel. En wat doet u dan? Weet dat u er niet alleen voor staat. Bespreek uw zorgen met een collega of deskundige. Dat kan helpen om een situatie beter te duiden.

Pakket beschikbaar gesteld voor kinderopvang en basisonderwijs

Maandag 20 november heeft wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat voor dit thema een pakket uitgereikt aan kinderopvang Kidsplace. In dit pakket zit lesmateriaal met onder andere een prentenboek, een handpop, een troost- en slaapkoffer van ‘Schildje de Schildpad’.

Dit zijn materialen om laagdrempelig handvaten te geven voor een gesprek met het jonge kind over het onderwerp kindermishandeling als dit nodig is. In de Hoeksche Waard ontvangen alle kinderopvanglocaties zo’n pakket via de post.  Daarnaast krijgen de basisscholen het prentenboek van ‘Schildje het Schildpad’ opgestuurd.

Online webinar voor professionals

Op woensdag 22 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een online webinar georganiseerd voor professionals over het thema kindermishandeling bij het jonge kind. Een must-see voor professionals die mét (jonge) kinderen werken, zoals leerkrachten en pedagogen op de groep van de kinderopvang en het basisonderwijs. . Inschrijven voor deze webinar kan via de website It takes a village to raise a child.

Webpagina huiselijk geweld en kindermishandeling

Op deze pagina van onze website vindt u meer informatie over onder andere de meldcode, gesprekstools en het signaleren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren