Yuverta in Klaaswaal heeft nieuwe trekker

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
nieuwe trekker Yuverta vmbo Klaaswaal - Foto Yuverta

Yuverta vmbo Klaaswaal heeft op 17 november j.l. een gloednieuwe trekker in ontvangst mogen nemen. Docent Arnoud van der Eerden mocht vandaag de sleutel in ontvangst nemen en een eerste ritje over het schoolterrein maken.

En alhoewel een ritje op een trekker natuurlijk prachtig is, is dat uiteraard niet de reden waarom deze mooie machine is aangeschaft. Tellings legt uit: “We gebruiken regelmatig een trekker voor onderhoud van ons terrein en tuinen. Maar ook is een trekker verdraaid handig voor het vervoeren van zware leermiddelen voor onze praktijklessen buiten.”

Circulaire proeftuin

Eén van de onderdelen op ons terrein waar de trekker vaak te vinden zal zijn, is de circulaire proeftuin. “Met de circulaire proeftuin willen we onze leerlingen praktisch laten kennis maken met wat duurzaamheid is. Op onze school produceren we allerlei dingen die vaak als afval worden aangemerkt. Maar vaak is het geen afval maar zeer waardevol als nieuwe grondstof.” vertelt docent Arnoud van Eerden. “Zo kunnen we de paardenmest, tuinafval en keukenafval composteren. De compost kunnen we weer gebruiken om onze groentetuin en voedselbos te voeden. De producten die daar weer vanaf komen kunnen we gebruiken in de kooklessen of als diervoer. En het ‘afval’ dat daar weer vanaf komt kunnen we weer opnieuw composteren. Dan is de cirkel rond.”

Complete set

De trekker is een Avenger type 26 HST. Het is een mooi compact model, compleet geleverd met klepelmaaier, staalborstel en achtergraver. De trekker wordt geleverd door De Heus Tractors uit Mijnsheerenland. “We proberen voor dit soort zaken zoveel mogelijk de samenwerking te zoeken met bedrijven uit de Hoeksche Waard ”, vertelt schoolleider Tellings, “Dat vinden wij als school belangrijk; voor onze leerlingen, maar ook om met ons onderwijs direct in te kunnen spelen op vraag vanuit het bedrijfsleven. Zo geven wij onze leerlingen de best mogelijke voorbereiding op hun toekomst.” Wat ook leuk is: bij De Heus Tractors werken verschillende oud-leerlingen van Yuverta.

Open huis

De trekker komen bewonderen is binnenkort ook mogelijk, want Yuverta vmbo Klaaswaal heeft op 28 november open huis. Tussen 16:00 uur en 20:00 uur is iedereen welkom om eens een kijkje te nemen in de school. En uiteraard zal de nieuwe aanwinst ook opgesteld staan. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren