Constructief en BurgerBelangen HW zetten zich in voor de actie pepernoot in het kader van het armoedebeleid

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Ook dit jaar zet Welzijn Hoeksche Waard zich in voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, om te zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien óók een cadeautje in hun schoen krijgen. Onlangs vernamen wij dat dit jaar kinderen in de Hoeksche Waard, die op grond van armoede hiervoor in aanmerking zouden komen, geen cadeau van Sinterklaas in hun schoen konden verwachten, aldus Werner de Jong, fractievoorzitter Constructief Hoeksche Waard( in samenwerking met BurgerBelangen).

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind erbij moet kunnen horen. Voor ruim 300.000 kinderen, die in Nederland in armoede opgroeien, is dat helaas niet vanzelfsprekend. Zij voelen zich regelmatig buitengesloten en hebben vaak volwassen zorgen. Kinderhulp is er voor hen, als ze nergens anders terecht kunnen. Met hulp van donateurs, sponsoren en vrijwilligers, helpt Kinderhulp deze kinderen met bijvoorbeeld zwemlessen, een dagje uit, een tweedehands fiets, een Sinterklaascadeautje of een bijdrage voor een opleiding. Simpele dingen die voor veel kinderen heel gewoon lijken, maar voor kinderen in armoede een groot verschil maken.

Via de actie pepernoot krijgen Hoeksche Waardse gezinnen van 353 kinderen, die in armoede opgroeien, van het Kinderfonds een cadeaubon van 25 euro, waarmee bij een bekend warenhuis  een cadeau voor de kinderen gekocht kan worden om namens Sinterklaas in de schoen te doen. Door een overweldigende aanvraag kan het Nationaal Kinderfonds dit jaar niet aan alle aanvragen voldoen en zouden deze kinderen in de Hoeksche Waard buiten de boot vallen en geen cadeau in hun schoen krijgen. Zoveel aanvragen zegt heel veel over de armoede in Nederland. Werner de Jong heeft in de oordeelsvormende raadsvergadering deze week aan het college gevraagd of de gemeente dit probleem kan helpen oplossen, zodat deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen en in het kader van ons armoedebeleid, aldus Werner de Jong.

Tot groot genoegen kregen wij vrij snel na de vergadering van de wethouder het bericht dat de gemeente aan ons verzoek gevolg heeft gegeven en de financiële ruimte gevonden. Voor deze kinderen schaft de gemeente zelf een cadeaubon voor deze kinderen aan en zal deze an Welzijn Hoeksche Waard verstrekken, zodat de actie dit jaar  gewoon door kan gaan. Het gaat om de Hoeksche Waardse cadeaubon, waarmee de ondernemers in de Hoeksche Waard hier ook nog eens  voordeel aan hebben. Uiteraard is het belangrijkste het Sinterklaasgevoel van deze kinderen, zodat  het gevoel hebben erbij te horen.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe bestuur en volksvertegenwoordiging samen kunnen optrekken in het belang van onze inwoners. De actie pepernoot is geslaagd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.