Poll: Geen verse oliebollen op oudejaarsdag in de Hoeksche Waard door verlaat besluit zondagsopenstelling, Ik haal mijn oliebollen op oudejaarsdag..

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Zeg je oudejaarsdag, dan zeg je een dikke, heerlijke  oliebol met poedersuiker. En die haal je het liefst vers, op de laatste dag van het jaar. Maar is dat wel mogelijk in de  gemeente van Hoeksche Waard? 31 december valt dit jaar namelijk op een zondag. Dé dag van rust en bezinning wat in 2023 nog altijd is in de gemeente Hoeksche Waard maar in veel gemeente al lang niet meer . Mag je dan ook geen oliebol halen?

Het is voor velen een traditie: op oudejaarsdag een zak oliebollen halen bij de lokale gebakkraam om deze ‘s avonds met de familie op te peuzelen. Dat kan doorgaans ook in de Hoeksche Waard, maar omdat oudejaarsdag nu op een zondag valt, is er een probleem ontstaan. De kramen en winkels moeten dicht blijven en inwoners moeten hun oliebollen elders buiten de Hoeksche Waard halen, ze zelf bakken of een dag eerder halen. De gemeente Hoeksche Waard heeft namelijk de besluitvorming over de zondagsopenstelling verplaatst naar 2024..

Daarom de volgende poll:

Geen verse oliebollen op oudejaarsdag in de Hoeksche Waard door verlaat besluit zondagsopenstelling, Ik haal mijn oliebollen op oudejaarsdag..

  • Buiten de Hoeksche Waard (60%, 1.804 Stemmen)
  • Een dag eerder (27%, 811 Stemmen)
  • Ik bak ze zelf (9%, 279 Stemmen)
  • Ik eet geen oliebollen (4%, 134 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 3.028

Laden ... Laden ...

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.