Poll: Wat moet er verbeterd worden aan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bus op gladde dijk in februari 2021 - Foto Vincent Seele

Recentelijk heeft de provincie Zuid-Holland besloten om de huidige concessie met busvervoerder Connexxion in het gebied Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee met 2 jaar te verlengen.Deze verlenging biedt een kans om het imago van het openbaar vervoer in de regio te verbeteren. Dat is belangrijk doordat het aantal reizigers, en dus de vervoersopbrengsten tijdens de coronapandemie vanaf 2019 zijn gedaald.

Op dit moment is er wel weer een groei te zien in het aantal reizigers, maar Connexxion streeft ernaar om dit op hetzelfde niveau te brengen als voor de coronapandemie. De eerste stap die zij hierin zetten is het verbeteren van de marketing en communicatie.

De dienstregeling blijft op dit moment nog gelijk, maar bij voldoende groei van het aantal reizigers kan ook dit verder worden uitgebreid. Deze groei hopen zij te bereiken met extra inspanning in de marketing en communicatie. In het kader van deze ontwikkelingen zijn we benieuwd naar uw mening over het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard.

Wat moet er verbeterd worden aan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard?

  • Frequentie van diensten omhoog (30%, 297 Stemmen)
  • Betere busverbindingen voor scholieren en studenten (19%, 189 Stemmen)
  • Meer bushaltes (17%, 167 Stemmen)
  • Verbeteringen van aansluitingen (17%, 166 Stemmen)
  • Lagere tarieven (15%, 143 Stemmen)
  • Verbetering van communicatie (2%, 18 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 980

Laden ... Laden ...

Staat uw mening niet tussen onze antwoordmogelijkheden, wilt u nog iets toelichtingen of heeft u specifieke ideeën en suggesties met betrekking tot het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard? Deel het met ons in de reacties van dit artikel of via onze Facebook pagina.


Voor dit artikel zijn de volgende bronnen geraadpleegd:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.