Binnenmaas wint van Lekkerkerk en pakt periode

Redactie Hoeksch Nieuws
10 Min Read
Foto: Michiel Manten

Waar het twee geleden door een onverwacht gelijkspel tegen Charlois niet lukte om de eerste periodetitel binnen te slepen is dat tegen Lekkerkerk nu wel gelukt. Het eerder afgelaste duel door de sneeuwval op 20 januari, moest plots in de vrije periode ingehaald worden. Dus kon er een streep door het voorgenomen padel toernooi en moest er aangetreden worden in competitieverband. Ook het 2e elftal moest  voor de beker aantreden (4-7 winst bij Neptunes-Schiebroek2) en was het dus een aardige puzzel die gelegd moest worden door de technische staf i.v.m. de 9 afwezigen (blessures en vakanties) in de eerste groep. Maar het leuke daarvan is dan weer dat dit twee debutanten in het elftal opleverde. Want Ids Derksen en Sebastian Stapper maakten hun eerste minuten in competitieverband in het 1e elftal van FC Binnenmaas.

FC Binnenmaas begon zeer sterk aan de wedstrijd want na 50 seconden kon Daan Leggedoor al op het doel vuren na een mooie lange bal van de in de eerste helft sterk spelende Stijn Remmers. Helaas ging de bal over de goal. Maar 2 minuten later was het wel raak. Aanvoerder Maurice de Boer stak de bal diep op Junior van Esch. Die bleef koel voor de keeper en zette de Event Tyres formatie op een 0-1 voorsprong. Lekkerkerk kon hier eigenlijk niets tegenover zetten buiten een goal die terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Of dat dit nu de frustratie bij Lekkerkerk teweeg bracht weet niemand maar hierna speelde veel spelers met vuur wat betreft op of zelfs vaak over het randje te spelen en het daardoor pakken van gele kaarten. Waar scheidsrechter van Slooten het begin van de wedstrijd het probeerde op te lossen met een mondelinge vermaning moest hij daarna wel met gele kaarten gaan straffen omdat de overtredingen steeds grover en viezer werden. Het gevolg was dat nr 14 Kjeld Boers met 2 domme gele kaarten kon vertrekken. De eerste voor een grove overtreding op het middenveld en de tweede voor een duw in nek van Kris van Efferen na een zoveelste opstootje onder het oog van de scheidsrechter. Daarna werd nr7 en tevens aanvoerder Bart Sterrenburg gespaard met een gele kaart na een hele smerige overtreding met gestrekt been op het bovenbeen van Martijn Terlouw die een bal weg kopte. Gelukkig kon Martijn zijn wedstrijd na verzorging vervolgen. Dit speelde zich allemaal rond het half uur af. Hiervoor had FC Binnenmaas de wedstrijd eigenlijk al helemaal in het slot moeten gooien maar de mooiste kansen werden niet benut. Want in minuut 13 bediende Stijn Remmers Kris van Efferen op maat maar die raakte de onderkant van de lat. Een minuut later bediende Junior van Esch met een voorzet Stijn Remmers op maat. Maar zijn volley raakte hij maar half en zo kon de doelman makkelijk de bal oprapen. Vier minuten later speelde Stijn Remmers zich weer mooi vrij op de achterlijn en lag de bal perfect op het hoofd van Daan Leggedoor bij de 2e paal. Maar de altijd trefzekere spits wist de bal naast het doel te koppen in plaats van in het doel. Hierdoor dus bleef het verschil maar nog steeds 1 en bleef Lekkerkerk geloven in een beter resultaat en ging door met het spelen van lange ballen naar voren en het fysiek spelen om de tweede bal. Gelukkig voor FC Binnenmaas liet de verdediging onder leiding van Martijn Terlouw en Finn v.d. Bom geen steken vallen en kon de ploeg van Sander Fakkel blijven aanvallen om het verschil te maken. En dat verschil werd nog voor rust gemaakt. Want na 40 minuten draaide Stijn Remmers zijn tegenstander weer dol en gaf de bal voor op Daan Leggedoor. Die wist de bal daarna bij Kris van Efferen te krijgen. Die wist nu wel raad met deze kans en schoot de 0-2 op het scorebord. De grensrechter van Lekkerkerk stak nog wel de vlag in de lucht voor buitenspel maar scheidsrechter van Slooten wees hem direct op de twee verdedigers die nog op de achterlijn stonden na de actie van Stijn. De grensrechter bood direct zijn welgemeende excuses aan voor zijn fout. Hierna volgde nog een gele kaart na een grove overtreding van nr. 17 Michael Lambermont op Robin Verhoeven. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en kon de ploeg van Lekkerkerk hopelijk wat afkoelen.

Maar vlak na rust ging dezelfde nr. 17 weer in fout. Bij een eerste overtreding van achteren op Junior van Esch werd hij nog gespaard en nog zo gewaarschuwd door zijn eigen keeper, maar presteerde hij het later nogmaals en nog harder die je al een 10 seconde van tevoren zag aankomen. Weer kon de scheidsrechter niet anders dan hem een tweede gele kaart te geven en stonden er nog maar 9 spelers van Lekkerkerk op het veld. FC Binnenmaas wist natuurlijk wel raad met deze ruimte en speelde zich alsnog naar een ruime overwinning. Het altijd met vele aanwezige FC Binnenmaas publiek vond eigenlijk dat je deze ploeg met zulk hard spel niet had moeten sparen en ze nog meer tegengoals had moeten laten slikken. Maar FC Binnenmaas spaarde zijn ledematen en liet de bal van voet naar voet gaan en wachtte geduldig op de kansen. Daan Leggedoor flitste langs zijn tegenstander aan de zijlijn. Hierbij ontweek hij de tackle van de verdediger en scheidsrechter van Slooten paste prima de voordeelregel toe. (dit scheelde weer een gele kaart voor de ingevallen verdediger) Daan ging door tot op de achterlijn en gaf de bal strak voor. De prima doelman van Lekkerkerk maakte zijn eerste foutje en moest de bal bij zijn landing lossen. Junior van Esch was er als de kippen bij en maakte zijn tweede van de middag 0-3. En was er dus kans op een hattrick. Maar eerst was het nog Stijn Remmers die zijn goede wedstrijd bekroonde met een goal na goede combinatie tussen Charlie de Graaf en Jannick v.d. Laan 0-4. Toch kwam de derde van Junior van Esch er toch. Na weer een goede voorzet van Daan Leggedoor kopte hij de bal knap in en zo werd het 0-5. Toch kwam ook Daan Leggedoor nog in het notitie boekje van de scheidsrechter. Na een goede combinatie tussen Jannick v.d. Laan en Kris van Efferen kwam de bal bij de topscorer terecht en die schoot koel de 0-6 op het bord. Daarna konden zoals gezegd de debutanten hun opwachting maken maar gescoord werd er niet meer. FC Binnenmaas haalde zo het naar mijn inziens zonder blessures het einde wat best wel een unicum mag worden genoemd na zo’n eigenlijk best wel vervelende wedstrijd. Maar eind goed al goed zullen we maar zeggen. De eerste prijs van het seizoen is binnen en werd er toch wel een klein feestje gevierd.

We hebben alle tegenstanders nu 1 keer gehad. Daarin is te zien dat er veel verschil zit in ploegen in de top en de onderste regionen. Doordat Slikkerveer zijn wedstrijd met 0-2 wist te winnen bij Strijen staan zij nog steeds aan kop van de 3e klasse C met 1 punt meer, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld dan FC Binnenmaas. Maar ook CKC, Overmaas en SSS doen zeker nog mee voor de titel. Zwarte Pijl lijkt na het verlies van vandaag van Charlois even af te haken. Dus als FC Binnenmaas voor de hoofdprijs wil blijven gaan kan het geen steken meer laten vallen en zal het net als vandaag geconcentreerd en met veel energie zijn wedstrijden moeten blijven spelen.

Komende week speelt FC Binnenmaas dinsdag voor de BetCity Cup uit bij Meeuwenplaat om 20.00 uur. Zaterdag 17 februari is FC Binnenmaas weer vrij van competitie verplichtingen en speelt het thuis tegen zondag 2e klasser Antibarbari. Aanvang zoals gebruikelijk om 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren