Zakelijke overwinning voor Zinkweg

In de 3e minuut kwamen de Oud-Beijerlanders al op voorsprong. Spits Simon van Rheeden rondde keurig af na een mooie aanval over links. De assist was van de in de eerste helft uitstekende Marnix de Koning. 1-0. Hekelingen kreeg weinig vat op de wedstrijd, maar toch was er in de 15e minuut een goede redding van (wegens afwezigheid van zowel eerste, tweede als derde keeper!) gelegenheidsgoalie Stefan van Ruiven nodig, na snelle opening over rechts van Hekelingen. Zo blonk deze doelman van de thuisploeg nogmaals uit in de 16e minuut bij een corner van Hekelingen. Hij liet duidelijk zien te heersen in de zestien.

Aan de andere kant werd Zinkwegse Boys wel steeds gevaarlijk. Zoals in de 21e minuut: een goede aanval, maar het schot van Simon van Rheeden was te slap om de keeper van Hekelingen echt in de problemen te brengen. In de 25e minuut was het echter wel raak: een werkelijk prachtige goal van Marnix de Koning kraakte het verzet van de bezoekers: 2-0. En in de 31e minuut maakte wederom Simon van Rheeden de ellende voor de bezoekers helemaal compleet door een bekeken kopbal na een prachtige voorzet van rechts van Thomas van Gilst:  3-0

In deze fase  voor de rust, was ZWB veel beter, maar kon de score niet verder uitbouwen, zodat de rust werd bereikt met een 3-0 stand voor Zinkwegse Boys. Na de rust probeerde Hekelingen wat terug te doen, zoals in de 47e minuut, waarin de ploeg een goede kans door een redding van Stefan van Ruiven in rook zag opgaan. De verdediging van ZWB bleef in de tweede helft goed geconcentreerd voetballen. Posities werden goed overgenomen. Aanvallend werd er echter ook niet veel meer gecreëerd.

Toch kreeg ZWB nog wel wat kansjes, zoals in de 59e minuut, maar de inzet ging net naast het doel van Hekelingen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Hekelingen kon niet en Zinkwegse Boys hoefde niet. Eindstand 3-0 Man of the match: Zinkweg-keeper Stefan van Ruiven, die goed coachte, heerste in zijn strafschopgebied en steeds op de goede plek stond! Maar het door trainer Peter van Dam en assistenten Henk Reedijk en Mike Fiere geleide collectief verdiende zeker ook een compliment.