Presentatie fraude en veiligheid op internet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Stichting Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden

Hoeksche Waard Identiteitsfraude, phishing, oplichters op social media. Hoe herken je het en wat kun je er tegen doen? Daarover gaat de lezing die in de bibliotheken van Oud-Beijerland en Heinenoord plaatsvindt op woensdag 28 februari. Dit is een samenwerking met de Rabobank en de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Herkenning en bescherming. Dat zijn de belangrijkste wapens tegen fraude op internet. Iedereen die op de hoogte is van de nieuwste trucs van oplichters heeft een stapje voor. En wat te doen als iemand toch in de val is getrapt? Bank bellen, aangifte doen, gegevens bewaren. Wie op een link heeft geklikt en per ongeluk rekeninggegevens heeft ingevuld op een criminele website, kan het beste meteen contact opnemen met de bank.

De lezing wordt gegegeven op twee locaties op woensdag 28 februari:

  • Van 10 tot 12 uur in Bibliotheek Oud-Beijerland, in het Oude Raadhuis (Waterstal 1, Oud-Beijerland)
  • Van 14 tot 16 uur in Bibliotheek Heinenoord in het museum Hoeksche Waard in de boerderij (Dorpsstraat 13, Heinenoord)

Medewerkers van de Bibliotheek Hoeksche Waard en de Rabobank Hoeksche Waard zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Iedere bezoeker ontvangt een cadeaubon voor een gratis SeniorWeb-jaarlidmaatschap! Zo kan men vrijblijvend kennis maken met alle voordelen van Seniorweb. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl.

Aanmelden is noodzakelijk via debhw.nl/agenda of mondeling aan de balie in de bibliotheek. Deelname is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.