Expeditie Nieuwe Gezichten, samen op weg naar nieuwe vrijwilligers.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

● Je wil van het werven van nieuwe vrijwilligers uit een andere doelgroep nu echt werk maken, maar je zoekt nog waar je moet beginnen?
● Je wil graag gebruik maken van de inzichten van anderen, maar weet niet waar je het moet zoeken?
● Je bent op zoek naar ondersteuning om je eigen plannen te maken?

Onder begeleiding van een expeditie begeleider helpen we je op weg samen met een aantal andere organisaties. En dat scheelt tijd, want je maakt gebruik van elkaars ervaringen. Je gaat doelgericht aan de slag om nieuwe gezichten te vinden die jij zoekt.

Wie kunnen er meedoen?
Alle organisaties die gebruik maken van vrijwillige inzet, of je nu een kleine of grote vrijwilligersorganisatie bent, een zorgorganisatie of buurtinitiatief bent.

De Expeditie Nieuwe Gezichten is een manier om nieuwe vrijwilligers te werven. Dat vraagt om een aantal bewuste keuzes. Waarbij je je leert te verplaatsen in de schoenen van de ander. Waarbij je met kleine stapjes werkt naar je doel. Waarbij je inzicht krijgt in de drempels die een ander ervaart in jouw organisatie. Het is een methode die niet alleen bij de mogelijke vrijwilligers wat te weeg brengt, maar dus ook bij de je eigen organisatie.

Waar en wanneer?
We starten op dinsdag 2 april, waarna we elke 3 weken op de maandag een bijeenkomst hebben, waarvan 3 fysiek en 2 online (sprints). De laatste bijeenkomst is op 24 juni.

Interesse?
Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Welzijn Hoeksche Waard, Corine Velthuyzen, [email protected], 06-82845201 (ma, di, wo en do). We vertellen je graag meer over deze nieuwe methode voor het werven van vrijwilligers.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website https://www.vrijwilligerscentralehw.nl/organisaties/expeditie-nieuwe-gezichten.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.