Prikpost op IKC ’t Kraaienest

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR
Woensdag 14 februari werd het thema van groep 1 t/m 4 ‘De Huisartsenpost’ met de kinderen en de (groot)ouders afgesloten. Iedereen kreeg een persoonlijke oproep om de Vakantieprik te komen halen, zodat ze niet ziek zouden worden in de vakantie. De leerlingen hebben geleerd dat je een prikje kunt krijgen, tégen het ziek worden uit het prentenboek ‘Saar bij de dokter’. Juf Chantal: ‘Deze afsluiting sloot daar perfect op aan.’

Nadat de familie van de leerlingen in de wachtkamer op hun beurt hadden gewacht, werden ze door hun eigen ‘huisarts opgeroepen om óp de stoel te komen zitten. Alle leerlingen gaven hun ‘patiënt’ een ‘Vakantieprik’ waarna ze ook nog een pleister kregen. Juf Neeke: ‘Ik weet niet wie er meer genoten… de kinderen of de oma’s, al vonden de kinderen het ook fantastisch’. In de klas werd samen met de dokter een ‘dapperheidsdiploma’ gemaakt. Juf Chantal: ‘Het was zó leuk, genoten!’ Toen het tijd was om naar huis te gaan, was het thema echt voorbij.
 De kinderen hebben de afgelopen weken heerlijk gespeeld en veel geleerd in de huisartsenpost, de apotheek, de wachtkamer en de overige hoeken. Ze vinden het jammer dat dit nu wordt opgeruimd, maar… ze kijken ook wel weer erg uit naar het volgende thema: Ridders!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.